Toprak Razgatlioglu wist zaterdagmiddag als derde te finishen in de eerste World Superbike race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Turkse coureur streed voor lange tijd voorin mee maar moest uiteindelijk settelen voor de derde plaats. Wel deed hij hiermee goede zaken voor het kampioenschap.

De eerste Yamaha die zaterdagmiddag over de finish kwam aan het einde van race 1 op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto werd bemand door Toprak Razgatlioglu. Na de vrije trainingen op vrijdag werd door velen verwacht dat Loris Baz of Michael van der Mark mee konden strijden voor de overwinning maar de beste Yamaha coureur werd uiteindelijk Razgatlioglu. Van der Mark moest de strijd al heel vroeg staken omdat het blok van zijn R1 geploft was.

Razgatlioglu gaf toe dat zijn vrijdag ook niet verliep zoals gedacht waardoor de verwachtingen voor zaterdag dan ook niet zo hoog gesteld waren. Toch wist de Pata Yamaha coureur vanaf de start mee te rijden met Jonathan Rea en Scott Redding waarna hij in de slotfase iets terugviel en in duel verwikkeld was met Chaz Davies. Uiteindelijk wist Toprak de Ducati coureur achter zich te houden en kwam hij als derde over de finish.

Toprak Razgatlioglu: ‘Het was voor iedereen vandaag extreem zwaar. Het was ontzettend warm. Ik was in gevecht voor de overwinning maar aan het einde kon ik niet meer meekomen want mijn motor begon veel te glijden. Ik deed mijn uiterste best en met deze derde plaats hebben we weer waardevolle punten gescoord voor het kampioenschap. Ik was in gevecht met Chaz Davies aan het einde van de race maar dankzij mijn defensieve rijden kon ik hem achter me houden. Na de vrije training was ik nog niet helemaal tevreden, maar het is goed om te weten dat we mee kunnen doen voor de overwinning, ook na een lastige vrijdag. Ik kijk uit naar morgen.”

Zondagochtend om 11:00 uur zal de Superpole race over tien ronden van start gaan op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto met om 14:00 uur race 2 over twintig ronden.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App