Tuuli pakt eerste MotoE pole position op de Sachsenring

303
Hector Garzo, polesitter Niki Tuuli en Eric Granado - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Niki Tuuli heeft zaterdag de allereerste MotoE pole position behaald op de Sachsenring. De Fin was in zijn ene ronde tijdens de E-Pole sessie op het Duitse circuit veruit het snelst voor Hector Garzo en Eric Granado. 

Dit weekend wordt de allereerste ronde van de FIM Enel MotoE World Cup verreden op de Sachsenring in Duitsland. Nadat alle achttien machines afgelopen maart afbrandden tijdens een test in Jerez is dit een historisch weekend en wordt de allereerste race verreden voor elektrische motorfietsen.

De kwalificatiesessie voor deze MotoE klasse verloopt anders dan die van de drie Grand Prix klassen. Zoals vroeger het geval was in het WK Superbike kwalificeren de MotoE coureurs zich door middel van een Superpole sessie waarin ze slechts één ronde krijgen om een snelle rondetijd te rijden.

Voor Marria Herrera, die als eerst aan de beurt was, ging dit al meteen mis aangezien zij te vroeg was met het verlaten van de pitstraat en daardoor de zwarte vlag te zien kreeg. Voor Jesko Raffin was het precies andersom; de Zwitser was te laat met het verlaten van de pitstraat waardoor ook hij de zwarte vlag te zien kreeg.

Uiteindelijk reed Niki Tuuli met een 1’27.456 op spectaculaire wijze de snelste rondetijd. Het is wel degelijk mogelijk om flink te spinnen en de achterband te laten roken met de elektrische machines. Hector Garzo kwalificeerde zich als tweede voor Eric Granado. Daarachter maakten Mike di Meglio, Xavier Simeon, Matteo Ferrari, Bradley Smith, Nico Terol, Alex de Angelis en Mattia Casadei de top tien compleet.

De MotoE race over 8 ronden gaat zondagochtend om 10:00 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App