Michael van der Mark kan terugkijken op een geslaagd weekend in Portimão. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur wist na zaterdag ook zondag een podiumplaats te scoren. De Nederlander eindigde zondagmiddag in Race 2 opnieuw als derde.

Michael van der Mark begon zondag in Portimão vol goede moed aan de derde en afsluitende dag van de Motul Portuguese Round. Na zijn derde plaats in de eerste race op zaterdag begon de Nederlander vol vertrouwen aan de tien ronden tellende Tissot Superpole Race. Helaas verliep deze race niet geheel volgens planning nadat een aantal wijzigingen aan de Yamaha YZF-R1 niet goed bleken te werken. Meer dan een zevende plaats in deze sprintrace zat er dan ook niet in.

 

In Race 2 boekte Van der Mark echter veel progressie en hield hij zijn hoofd koel. Nadat hij Ducati-rijder Scott Redding bijhaalde, profiteerde hij vervolgens van een foutje van de Brit in bocht 5. Maar helaas maakte de Yamaha coureur even later in ronde 13 ook een klein foutje waardoor Redding er weer voorbijkwam. Tot aan de finishvlag hield Van der Mark de druk er vol op, maar kwam uiteindelijk op 0,093 seconde van Redding als derde over de finish.

Michael van der Mark: P7 & P3: “Laten we beginnen met de Superpole Race van zondagochtend. We dachten tijdens de warm-up dat we een goede oplossing hadden gevonden, maar dat bleek niet het geval te zijn en het was vanaf het begin een echte strijd. Ik was erg teleurgesteld omdat ik – vanwege de iets lagere temperatuur – dacht dat ik een goede kans zou hebben om op het podium te komen. Uiteindelijk zat er niet meer dan een zevende plek in.

Voor de tweede race van de dag hadden we weer een aantal wijzigingen aangebracht en om eerlijk te zijn was ik vanaf het begin niet zo snel, maar het tempo van iedereen was een stuk lager dan tijdens de race van zaterdag. Ik zag veel mensen fouten maken, probeerde mijn eigen ritme te behouden en kalm te blijven, wat best moeilijk was. Eén voor één haalde ik een aantal rijders in en daarna kwam ik bij Scott. Ik kon hem niet passeren totdat hij een fout maakte, maar net daarna miste ik een versnelling. Vervolgens kwam ik meteen weer op zijn wiel en was ik sneller maar hij was sterker. Ik moest wachten op een foutje van hem, maar die maakte hij niet. Ik ben echter blij met dit podium, en ik ben ook blij met het verschil in het gevoel van mijn R1, in vergelijking met de eerste race.”

Het Pata Yamaha-team reist de komende week naar Motorland Aragón voor een tweedaagse test (13-14 augustus) om zo goed voorbereid te zijn op de twee raceweekeinden die daar eind augustus en begin september verreden worden. Dat zullen de vierde en vijfde ronde van het 2020 FIM Superbike World Championship zijn.

 

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App