Valentino Rossi denkt de komende week een besluit te kunnen nemen over zijn toekomst als MotoGP coureur. De Italiaan heeft daarbij de keus uit twee opties; na dit seizoen overstappen naar Petronas Yamaha of zijn actieve carrière na dit seizoen te beëindigen. De laatste optie is op dit moment misschien wel de makkelijkste keus, zo liet de 41-jarige Italiaan eerder deze week weten in gesprek met het Britse BT Sport.

Zoals iedere MotoGP fan inmiddels zal weten moet Rossi na dit seizoen plaats maken binnen het Monster Energy Yamaha MotoGP Team voor het jonge Franse talent Fabio Quartararo. Een flinke tegenvaller, want laten we eerlijk zijn het is voor geen enkele coureur leuk om te degraderen van een fabrieksteam naar een satellietteam, en al helemaal niet voor een coureur met een staat van dienst als ‘the Doctor’. Naast een mogelijke overstap naar Petronas Yamaha SRT bestaat er ook nog een mogelijkheid dat de negenvoudig wereldkampioen het na dit seizoen voor gezien houdt.

Leek deze overstap een paar weken geleden al nagenoeg in kannen en kruiken, tot op heden heeft alleen Yamaha geïnformeerd naar de mogelijkheden voor ‘the Doctor’ binnen het Maleisische Yamaha MotoGP satellietteam. Noch Rossi, noch iemand van zijn management heeft tot op heden gesproken met teambaas Razlan Razali over de mogelijkheden. De Maleisiër liet echter wel al doorschemeren dat Rossi, ondanks dat hij het niet begrijpt waarom een legende als Rossi afscheid van de sport moet nemen binnen een satellietteam, alleen welkom in zijn team is als hij competitief is, het komend seizoen niet ziet als een afscheidstoer en maximaal twee vaste mensen van zijn huidige crew mee kan nemen. Duidelijk taal en een duidelijk signaal van de Maleisiër die met Petronas als grootste geldschieter zijn eigen koers wil blijven varen en onder geen beding naar de pijpen wil gaan dansen van Rossi en zijn VR46 marketingapparaat.

Of deze uitspraken ervoor gezorgd hebben dat Rossi en zijn management nog steeds geen contact op hebben genomen met Razali is niet bekend, wat echter deze week wel duidelijk werd is een lichte vorm van twijfel bij Rossi zelf. In een interview met de bekende BT Sport presentatrice Suzy Perry liet de negenvoudig wereldkampioen zijn fans namelijk flink schrikken en zaaide hij de nodige verwarring met een aantal opmerkelijke uitspraken.

 


Het afscheid komt van ‘the Doctor’ komt hoe dan ook onomkeerbaar dichterbij, dat moge duidelijk zijn. Rossi zal aan het einde van dit seizoen zijn of anders uiterlijk een jaar later afscheid nemen van de sport. Het aftellen voor de negenvoudig wereldkampioen is dan ook begonnen en volgens eigen zeggen heeft hij de afgelopen dagen veel nagedacht over het nemen van een definitieve beslissing, een definitieve keuze is dan ook aanstaande

Valentino Rossi: “Het is eind mei. Binnenkort zal ik een definitieve beslissing moeten nemen. Dit zal echt niet lang meer duren, ik denk zelfs dat dit al heel binnenkort zal zijn. Ik ben niet bang om met pensioen te gaan. Ik denk niet dat dat het juiste woord is, maar ik weet dat de laatste dag van mijn laatste Grand Prix triest en moeilijk te accepteren zal zijn. Dit omdat racen nog steeds mijn passie is. Racen beheerst al meer dan 20 jaar mijn leven, maar ik ben niet bang om te stoppen. In deze periode draaide alles om het racen, maar sinds enige tijd weet ik dat ik ook plezier kan hebben buiten het racen, en dit maakt mijn beslissing makkelijker. Eerlijk gezegd zou het beëindigen van mijn carrière in deze huidige situatie ook positieve aspecten hebben. Hoe dan ook, de dag dat ik met pensioen ga zal een heel, heel trieste dag voor me zijn. Ik zie niets goeds. Ik verwacht niets positiefs, alleen maar een heleboel scepsis en lelijke gevoelens. Het zou makkelijker zijn om het te doen zonder fans en zonder mensen in de buurt. Als ik doorga, dan ga ik proberen om competitief te zijn. Ik ben het dan helemaal met de woorden van Razlan eens, mochten we tot een deal komen dan mag het zeker geen afscheidstoer worden. Ik ga alleen naar Petronas als ik denk dat ik competitief kan zijn, met andere woorden als ik races kan winnen en mee kan doen voor de podiumplaatsen.”

Bovengenoemde woorden samen met het feit dat Rossi noch zijn management tot op heden nog steeds geen contact hebben opgenomen met het Maleisische team wijzen erop dat de overstap naar Petronas Yamaha SRT nog verre van een done deal is en dat het kwartje de komende dagen ook zo maar eens de andere kant op kan vallen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App