Voor Johan Fredriks verliep de 2018 editie van het bekende North West 200 Road Racing evenement allesbehalve naar wens. De Nederlander kwam al tijdens de eerste trainingsdag op het Noord-Ierse stratencircuit stevig ten val met als gevolg dat hij de rest van het evenement vanuit zijn ziekenhuisbed in Belfast moest volgen. Hoe is het met de Kawasaki coureur, hoe verloopt het herstel en hoe ziet het eruit met zijn blessures?

Hij had er zo lang naar uitgekeken, zich er zo op verheugd maar voor Nederlander Johan Fredriks kwam er al na de eerste kwalificatie een einde aan zijn deelname aan het bekende North West 200 Road Racing evenement.

De Kawasaki -Performance Racing Achterhoek by Tovami coureur werd 15 mei, tijdens de eerste trainingdag van het evenement, in de University corner van het 14,436 km lange en in Noord-Ierland gelegen stratencircuit door een collega coureur van zijn motor gereden met een stevige crash tot gevolg. Na ter plekke behandeld te zijn door het medisch personeel van de organisatie werd Fredriks per helikopter overgebracht naar het Royal Victoria Hospital in Belfast.

Gelukkig kwam er niet veel later het bericht dat de verwondingen ‘naar omstandigheden’ meevielen en dat een flink beschadigde en op diverse plaatsen gebroken enkel het grootste probleem was en een operatie hieraan nodig was. Bij deze operatie werden er diverse pennen geplaatst en spraken de artsen na afloop van een geslaagde ingreep.

Inmiddels is het evenement ten einde en spraken we zondagavond 21 mei met Fredriks over de operatie, de blessures en het herstel tot nu toe. Gelijk bij onze eerste vraag werd het ons al duidelijk dat er meer aan de hand is dan ‘slechts’ een gebroken enkel.

Goedenavond Johan, hoe is het, inmiddels weer thuis?

“Nee helaas nog in Belfast en dat zal ook nog wel een aantal dagen zo blijven. De (eerste) operatie afgelopen dinsdag was eigenlijk alleen bedoeld om m’n enkel te redden (bloedvaten en zenuwen). Aanstaande dinsdag zullen ze hem hier gaan reconstrueren gedurende een 5 uur durende tweede operatie.”

Oeps, dat is al met al toch iets anders dan alleen maar een enkelbreuk?

 

“Ja helaas wel, het is dus een open breuk met verbrijzelde enkel….. en stukken bot zijn gewoon weg. Verder heb ik ook mijn pols, een vinger en middenhandsbeentje gebroken”

 

 

 

We hebben begrepen dat er tijdens de eerste operatie ook al een aantal pennen geplaatst zijn?

“Ja, dat klopt maar dat was alleen om hem ‘in banen’ te leiden.. daar voor op het circuit hebben ze hem handmatig al een keer rechtgetrokken.”

Gatsie, al met toch nog een aantal flinke blessures ondanks dat we in eerste instantie blij waren de Nederlandse wegracefans te kunnen mededelen dat de blessures ‘naar omstandigheden meevielen.

“Ja hier zijn we nog wel even zoet mee, maar ondanks dit mogen we nog niet klagen. Het meest lullige van het verhaal blijft echter wel dat ik er zelf helemaal niks aan kon doen, een collega coureur maakte een finale remfout en forceerde me naast de baan met alle gevolgen van dien.”

Johan bedankt, beterschap en heel veel sterkte aanstaande dinsdag tijdens de tweede operatie.

“Bedankt, daarnaast wil ik ook graag iedereen bedanken die de afgelopen dagen zo meegeleefd hebben en voor alle berichten die ik sinds afgelopen dinsdag heb mogen ontvangen.”

We zullen de komende dagen contact houden met Fredriks, mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan zullen we deze middels een update plaatsen op deze website.