Valentino Rossi: ‘De titelstrijd is nog niet gedaan voor Marquez’

225
valentino-rossi
Valentino Rossi (46) | foto© motogp.com

Ondanks dat Marc Marquez het seizoen begint met een gebroken bovenarm en twee keer een nulscore denkt Valentino Rossi dat de 2020 MotoGP-titelstrijd nog niet over is voor Marc Marquez.

Net als Marc Marquez begon het 2020 MotoGP seizoen ook voor Valentino Rossi met een nulscore. Kwam de Repsol Honda Team coureur een week geleden zwaar ten val, voor ‘the Doctor’ begon het seizoen een week geleden een technisch probleem met als gevolg een DNF.

Na zijn terugtrekking zullen er zondag opnieuw geen WK punten zijn voor de Repsol Honda Team coureur, Rossi daarentegen vertrekt zondag in Jerez vanaf de vierde plaats op de grid. Een uitstekende uitgangspositie voor de negenvoudig wereldkampioen die zich na een teleurstellend en moeizaam verlopen eerste Grand Prix weekend goed wist te herpakken.

Op de vraag of de negenvoudig wereldkampioen na de afwezigheid van Marquez en zijn tweede opeenvolgende weekend zonder WK-punten nu meteen zijn eigen kansen ruikt en de titelkansen voor Marquez nu al verkeken zijn was het antwoord van de populaire Italiaan duidelijk

Valentino Rossi: “Ten eerste hangt het er van af hoeveel punten Quartararo, Vinales maar ook Dovi zondag weten te scoren. Het kampioenschap is kort en Marquez zal met een behoorlijk achterstand beginnen, maar in de eerste race liet hij zien dat hij een goed tempo heeft en kan winnen, want hij was de duidelijk de snelste. Dus ik denk dat het voor hem zeker nog niet voorbij is. Wat mijn eigen prestatie betreft, het kampioenschap is korter dan normaal, maar nog steeds erg lang. Dus ons doel, is proberen sterk en concurrerend te zijn. Het is jammer om met een nul scoren te beginnen aan het kampioenschap, dat maakt het er niet makkelijker op. Maar afgezien van het technische probleem in de eerste race, is het probleem dat ik in de eerste race niet mee kon en duidelijk te langzaam was. We hebben dit weekend zeker vooruitgang geboekt maar we zijn er nog niet. In de ochtend valt het wel mee, ’s middags heb ik wat meer last, maar het ziet er naar uit dat het voor iedereen moeilijk is. Vanmiddag was het ook warmer dan voorheen, en morgen wordt het nog een stapje erger: Ik denk dat het morgen de heetste MotoGP-race wordt die ik ooit heb gereden. Nu begint de situatie echt op de grens te komen, dus ik denk dat het rijden van 25 ronden voor iedereen een grote uitdaging zal zijn. Ik start gelukkig van een betere plaats op de grid, en mijn tempo is ook niet zo slecht in de middag, maar we moeten zeker nog wel iets verbeteren, op sommige plaatsen verliezen nog wel een beetje. We hebben dus nog werk te doen, maar het zal belangrijk zijn om er direct vanaf het begin van de race goed bij te zitten.”

De MotoGP race op het circuit van Jerez gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start met Fabio Quartararo op pole, Maverick Vinales op de tweede plaats op de grid, Francesco Bagnaia op drie en Rossi vanaf de eerste plaats op de tweede startrij.

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

.