Valentino Rossi heeft zijn eerste meters weer gemaakt op een racecircuit. De Italiaan trainde samen met een groep VR46 Academy op een Yamaha R1 tijdens een privé circuitdag op het Misano World Circuit. Dit alles in de voorbereiding op een mogelijke start van het MotoGP seizoen in juli.

Het was lang geleden voor Valentino Rossi dat hij op een racecircuit had gereden. De laatste keer was tijdens de MotoGP-test van 22-24 februari op het Losail International Circuit. Vervolgens kon hij niet meer trainen op een racecircuit vanwege de restricties rond de corona-uitbraak.

De negenvoudig wereldkampioen maakte zijn eerste trainingsmeters op zijn thuiscircuit; het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Dit deed Rossi samen een groep VR46 Academy rijders tijdens een prive circuitdag. Rossi kwam in actie met een Yamaha R1. De andere rijders die in de baan kwamen waren Franco Morbidelli, Luca Marini, Stefano Manzi, Marco Bezzecchi en Andrea Migno. Wanneer Rossi besluit om door te gaan in 2021, is er een grote kans dat hij de teamgenoot wordt van Morbidelli bij Petronas Yamaha SRT.

Testen op het circuit van Misano lijkt erg nuttig, aangezien er in september mogelijk zelfs twee races gaan plaatsvinden op de baan in de Rimini-regio. Rossi en zijn VR46 collega’s hebben meer mogelijkheden om de trainingen op de (cross)motor te hervatten, nu de VR46 Moto Ranch sinds kort ook weer geopend is.