Valentino Rossi eindigde zondagmiddag in Jerez als zesde in de MotoGP race van de Gran Premio Red Bull de España. Vanzelfsprekend had de negenvoudig wereldkampioen vooraf op meer gehoopt maar tijdens de gebruikelijke mediadebrief waren er zeker ook positieve geluiden te horen uit de mond van de inmiddels 40-jarige Italiaan.

Valentino Rossi kende in Jerez een moeizaam weekend tijdens de alweer vierde Grand Prix van het seizoen. Tijdens de trainingen en kwalificaties kwam de Monster Energy Yamaha MotoGP Team er niet aan te pas en zaterdagmiddag moest Rossi dan ook genoegen nemen met de dertiende plaats tijdens de kwalificatie.

Zondag in de race kende Rossi een moeizame start van de wedstrijd maar eenmaal op stoom en na een sterke slotfase wist ‘the Doctor’ er nog een verdienstelijke zesde plaats uit te slepen. Niet de klassering waar vooraf op gehoopt was, maar ondanks dit ziet de Italiaan zeker ook positieve punten.

Valentino Rossi: “We hebben in de laatste seconden op de grid besloten te kiezen voor de harde band. We twijfelden lange tijd: ‘Medium? Hard? Medium? Ik wilde zelf de hele tijd gaan voor de medium, maar toen steeg de asfalttemperatuur steeds meer. Dus uiteindelijk hebben we er de harde compound in gedaan. Ik zelf denk achteraf dat de medium een iets betere keus zou zijn geweest. Maar ik was het hele weekend al niet echt snel. In het begin van de race had ik problemen met Miller omdat ik net niet sterk genoeg was om hem in te halen. Ik wist niet wat ik hier in de race kon verwachten. In mijn hart hoopte ik net zo snel te zijn als in Austin. Maar helaas hadden we meer problemen. Hoewel ik het in de race minder goed heb gedaan dan vorig jaar, zie ik positieve dingen. Mijn race was beter. Ik werd vijfde in 2018 omdat er minstens vier coureurs voor me ten val kwamen. De snelheid in de race lag vandaag zeer, zeer, zeer hoog. Ik was ongeveer 32 seconden sneller dan in de 2018-race. Het gat naar de eerste plaats is slechts 1,2 seconde minder, maar ik voel me een stuk comfortabeler op de motor. Wat vooral belangrijk is: In de laatste ronden was ik in staat om steeds snelle rondetijden op de klok te zetten.”

“Helaas heb ik de race voor mezelf moeilijk gemaakt omdat ik me in FP3 niet direct wist te plaatsen voor Q2. Als ik me direct voor Q2 geplaatst zou hebben dan zou ik niet vanaf de vijfde rij hoeven te starten. Dan had ik misschien naar de tweede of derde rij kunnen gaan. Dat zou me in staat hebben gesteld om de twee Ducati, Maverick en de anderen bij te houden. Ik zou graag willen weten wat ik in de race had kunnen bereiken met de medium voorband. Misschien probeer ik dat morgen tijdens de test hier uit te proberen. Misschien waren we vandaag in de beginfase van de race sneller geweest op de medium band.”

“Ik ben niet helemaal tevreden met de 6e plaats, dat is zeker. Omdat ik hoopte dat we hier op het podium konden finishen. Maar we waren een beetje te langzaam. In het kampioenschap lopen we niet ver achter. Het probleem is echter Márquez. Zonder zijn val in Texas zou hij al een grote voorsprong hebben. Hij is momenteel duidelijk de snelste van allemaal. Maar we doen het zelf ook niet verkeerd, Rins en Dovi zijn ook erg sterk, je kunt ze niet onderschatten. Maar we zijn in staat om op het podium te eindigen. En we zullen proberen dit seizoen nog een paar races te winnen.”

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App