Komend weekend wordt op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de dertiende ronde van het 2019 MotoGP wereldkampioenschap verreden. Voor zowel het Monster Energy Yamaha MotoGP-team als ook voor Valentino Rossi een bijzonder evenement want het is niet alleen de ‘tweede thuis Grand Prix’ van het team, maar ook de thuisrace voor de negenvoudig wereldkampioen.

Na een pauze van twee weken en na een succesvolle Misano Test staat er voor Valentino Rossi een speciaal weekend op het programma. De Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini is namelijk de echte thuiswedstrijd voor de Italiaan, dit aangezien hij niet ver hoeft te reizen: het Misano World Circuit Marco Simoncelli ligt namelijk op een steenworp afstand van Tavullia, de geboorte en woonplaats van ‘the Doctor’.

Rossi zag eerder deze week zijn kinderwens in vervulling gaan, toen hij op zijn YZR-M1over de openbare weg vanaf zijn VR46 Motor Ranch in Tavullia naar het Misano World Circuit mocht rijden, het circuit waar hij ooit zijn eerste race-kilometers maakte op een 50cc scooter. Maar de Italiaan is niet alleen bekend met de omgeving rond San Marino gebied, hij kent ook het Misano World Circuit als geen ander.

Dankzij de heldenstatus van ‘the Doctor’ kleuren de tribunes van het Misano World Circuit komend weekend voor een groot deel geel. De veelal in het geel gehulde fans zullen hem aan komen moedigen en hem naar het podium proberen te schreeuwen. Voorheen stond Rossi namelijk al zes keer op het MotoGP-podium tijdens zijn thuis race, zo wist hij er in 2008, 2009 en 2014 te winnen, in 2012 en 2016 tweede te worden en mocht hij in 2010 na afloop van de race als derde op het podium plaatsnemen.

Valentino Rossi: “Het is fantastisch om hier voor mijn fans te rijden, want dit is echt mijn thuis Grand Prix. Mijn huis ligt op slechts 10 kilometer van het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ik ben opgegroeid in Misano, en de eerste keer dat ik als racer actief was reed ik hier in Misano. We verwachten veel fans dit weekend. Veel mensen, veel geel, dus we proberen het maximum te geven om sterk en competitief te zijn.”

KISS Misano
Het Monster Energy Yamaha MotoGP-team zal dit weekend het KiSS Misano-programma (KiSS staat voor Keep it Shiny & Sunstainable) opnieuw ondersteunen, om bij te dragen aan een duurzaam en milieuvriendelijk Grand Prix-evenement. Initiatieven zoals afvalinzameling, inzameling van bak- en braadolie, inzameling van voedseloverschotten, inzameling van koffieafval, recycling, inzameling van asbakken, het gebruik van duurzaam papier en karton, gratis duurzaam drinkwater en veilige duurzame mobiliteit, helpen om het circuit voor vele jaren schoon te houden.

Grand Prix bezoekers kunnen KiSS Misano online ondersteunen met de volgende hashtag: #KiSSMisano, FIMRideGreen, en RideOnColors.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App