#2017StartsNow – Valentino Rossi liet dinsdag even na het middaguur in Valencia het publiek en de in grote getale aanwezige media schrikken toen hij op hoge snelheid ten val kwam. Ondanks dat er een ambulance ter plaatse kwam bleek het achteraf allemaal mee te vallen.

Valentino Rossi is dinsdag even na het middaguur stevig gecrasht. Terwijl de tv cameramensen van hun lunch genoten kwam de negenvoudig wereldkampioen tussen bocht 6 en 7 op hoge snelheid ten val.

Rossi was onderweg op een harde compound voorband en met het 2017 chassis van de Yamaha M1 toen hij in zijn tweede ronde van zijn run op het snelle deel tussen bocht 6 en 7 op hoge snelheid ten val kwam. Hoewel de ambulance ter plekke was keerde Rossi even later per scooter terug naar de pitbox om vervolgens na een korte medische check terug te keren in zijn motorhome. Tot grote opluchting kwam even later het bericht dat de Yamaha coureur ongedeerd was en later op de dag gewoon weer deel kan nemen aan de test.

Volgens eigen zeggen pushte hij niet maar ging het mis op het moment dat hij de voorrem aanraakte.

Ondanks zijn crash noteerde Rossi wel de snelste tijd gedurende de eerste helft van de eerste testdag. Achter de Italiaan noteerden Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow, Andrea Iannone en Maverick Viñales de tweede tot en met de zesde rondetijd.

Rossi was, naast het feit dat hij het snelst was, de enige coureur die op dinsdagochtend ten val kwam.

 

Handige links MotoGP test Valencia:

Volledig tijdschema en uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag