Valentino Rossi begint zondag in Silverstone vanaf de tweede plaats op de grid aan de MotoGP race van de GoPro British Grand Prix. De negenvoudig wereldkampioen liet zijn fans zaterdagmiddag tot aan de laatste minuut van de kwalificatie in spanning, maar op het moment dat het moest gebeuren stond de inmiddels 40-jarige Italiaan zijn mannetje.

Valentino Rossi verliet aan het begin van Q2 vroeg de pitstraat om aan de 15 minuten durende sessie te beginnen. Zijn eerste snelle ronde leverde hem een voorlopige vijfde plaats op nadat alle coureurs hun eerste run erop hadden zitten. Maar vervolgens werd zijn snelle ronde gecancelled vanwege het overschrijden van de tracklimit. Hierdoor zakte de negenvoudig wereldkampioen terug naar de elfde plaats op de lijst.

Met nog zes minuten te gaan dook ‘the Doctor’ de pits in voor een nieuwe achterband. Hij ging vervolgens snel weer naar buiten en in theorie had hij genoeg tijd voor nog twee vliegende ronden, maar met verschillende coureurs die op zoek waren naar een sleepje, koos de Italiaan ervoor om tot het laatste moment te wachten en alles op alles te zetten in die ene nog resterende ronde. Inmiddels stond de Italiaan als twaalfde op de tijdlijst, dus de druk was hoog maar zoals wel vaker komt dan het beste in de Yamaha coureur naar boven. Hij ging er goed voor zitten, zette een rondetijd van 1’58.596 op de klok, een tijd waarmee hij van de twaalfde naar de tweede plaats op de lijst wist te stijgen en waarmee hij voor het eerst sinds de race in Austin eerder dit jaar weer vanaf de eerste startrij aan een race mag beginnen.

Valentino Rossi: “Ik ben erg blij, want een start vanaf de eerste rij is erg belangrijk, het is cruciaal voor de race. We hebben goed gewerkt, ik voel me goed met de motor, en ook het tempo is vrij goed. Ik raakte in wat verkeer en moest wachten, er was wat verwarring, maar toen zei ik tegen mezelf: ‘Ik wil niet te ver naar achteren op de grid starten, ik moet alles doen wat ik kan in één ronde’ en ik heb er erg van genoten, het was een geweldige ronde. Ik voel me goed op dit circuit. Voor het tweede deel van het seizoen hebben we iets veranderd aan de motor en ik voel me beter, elke race ik word competitiever. Ik heb een behoorlijk goed tempo, we moeten de juiste bandenkeuze zien te maken, maar ik voel me goed met de motor en ik wil er een goede race van maken. We hopen dat we morgen ook goed weer hebben, en we ons zo goed mogelijk voorbereiden om er klaar voor te zijn.”

De MotoGP race in Silverstone gaat zondagmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App