Na zeventien maanden zonder MotoGP zege leek Valentino Rossi zondag in Sepang weer eens het zoet der overwinning te mogen proeven. Helaas voor de negenvoudig wereldkampioen kwam het niet zo ver; een crash in de vijftiende ronde van de wedstrijd gooide roet in het eten en maakte abrupt een einde aan zijn droom.

Valentino Rossi leek zondag tijdens de voorlaatste Grand Prix van het seizoen in Sepang op weg naar een daverende verrassing. De inmiddels 39-jarige Italiaan kende vanaf de tweede plaats op de grid een goede start van de race en wist vijftien ronden lang het veld aan te voeren.

Wat de op de tweede plaats rijdende Marc Marquez ook probeerde, de oude meester gaf geen krimp, bleef gedisciplineerd zijn ronden rijden en wist de regerend MotoGP wereldkampioen rondenlang achter zich te houden. In de vijftiende ronde en met nog vier ronden te gaan zorgde een klein foutje er echter voor dat zijn kansen op een eerste overwinning sinds de 2017 Dutch TT Assen in één klap waren verdwenen.

Niet alleen Rossi’s kansen op een overwinning waren hiermee verdwenen, ook de 103.984 fans op de tribunes werden door het voorval beroofd van een zinderende finale.

Valentino Rossi: “Gemengde gevoelens overheersen op dit moment. Aan de ene kant ben ik erg blij met hoe de race is verlopen, want dit was voor mij de beste race van het seizoen tot nu toe en dat ook nog eens op een circuit dat normaalgesproken moeilijk is geweest voor ons. Dit is heel belangrijk. Aan de andere kant is het gewoon dood en doodzonde wat er gebeurde. Ik ben erg teleurgesteld over mijn gemaakte fout. Het is frustrerend om zo’n race te rijden en vervolgens met nulpunten naar huis te gaan. Dit was mijn eerste echte fout van het seizoen, op Argentinië na zijn we in elke race aan de finish gekomen. Maar misschien is dit ook wel het slechtste moment. Maar goed, ik ben ook blij omdat we 15 ronden lang hebben mogen ruiken aan de overwinning.”

Gevraagd naar wat de oorzaak was van de crash kon de Italiaan niet echt een antwoord geven.

Valentino Rossi: “Ik weet het niet, we moeten nog kijken wat er precies gebeurde. Ik pushte zeker. Maar ik heb 15 ronden lang hetzelfde gedaan, maar toen ik het gas opende gleed de achterkant onverwachts weg, iets dat ik totaal niet aan voelde komen. Op dat moment in de race maakte ik me meer zorgen over de voorkant, daarmee zat ik echt op de limiet. Ja, en op het moment dat de achterkant begon te glijden lag ik al op de grond voordat ik het goed en wel in de gaten had.”

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

marc-marquez

Marc Marquez & Valentino Rossi – Sepang race | foto© Randy van Maasdijk

Marc Marquez & Valentino Rossi – Sepang race | foto© Randy van Maasdijk

Valentino Rossi – Sepang race | foto© Randy van Maasdijk