Van den Goorbergh (P17) en Bendsneyder (P22) over hun Australische kwalificatie

1883
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Rafa Marrodan

Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder wisten zich zaterdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit respectievelijk als zeventiende en tweeëntwintigste te kwalificeren voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Australische Grand Prix. Onderstaand de reacties van de twee Nederlanders na afloop van de kwalificatiedag.

Zonta van den Goorbergh begon vrijdag goed aan zijn eerste GP op het Australische circuit. Zaterdagochtend na afloop van de derde training bleek de Fieten Olie Racing GP coureur echter net iets tekort te komen voor rechtstreekse plaatsing voor Q2. In Q1 was de vierde rondetijd echter voldoende om nog een plaats af te dwingen in Q2.

In deze tweede kwalificatiesessie wist Van den Goorbergh zich als zeventiende te kwalificeren, een goede uitgangspositie voor de race van zondag al was de coureur in kwestie daar na afloop zelf iets minder content mee.

Zonta van den Goorbergh – P17: “Ik ben best wel een beetje teleurgesteld met hoe de kwalificatie is verlopen want in de derde training hadden we de snelheid om direct door te gaan naar Q2, helaas was dat vanwege verkeer op de baan niet mogelijk. In Q1 heb ik zelf een aantal goede ronden achter elkaar neergezet waardoor we verder konden naar Q2. In de tweede kwalificatiesessie had ik vervolgens totaal geen grip aan de achterkant terwijl dat wel dezelfde achterband zou moeten zijn. Dat is jammer maar morgen is de race. Deze zal iets eerder beginnen dus we moeten afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn. We gaan hoe dan ook ons best doen.”

Bo Bendsneyder reisde na zijn uitstekende prestatie in Indonesië vol vertrouwen af naar Australië. De Nederlander begon vrijdag ook sterk aan de eerste training en dat beloofde veel goeds voor de rest van het weekend op het Phillip Island Grand Prix Circuit. Het positieve gevoel was echter vrijdagmiddag ineens verdwenen en ook zaterdagochtend tijdens de derde training was de Pertamina Mandalika SAG Team coureur geen schim meer van de man die op vrijdagochtend nog de zesde rondetijd op de klok had weten te zetten.

Bendsneyder moest zaterdag dan ook aantreden in Q1. Ondanks dat het er even op leek dat hij zich zou herpakken was het niet voldoende om zich alsnog te plaatsen voor Q2. De tweeëntwintigste startplaats werd uiteindelijk zijn deel.

Bo Bendsneyder – P22: “Het is tot nu toe een vreemd weekend geweest. We begonnen vrijdag erg sterk in de eerste training, we waren vanaf het begin snel en er was nog ruimte voor verbetering. We begonnen met het gevoel waarmee we in Indonesië waren geëindigd, en dat ondanks dat het hier een compleet andere baan is. Maar in de tweede training was het gevoel op de motor ineens vreemd en waren we gewoon te langzaam. Hetzelfde gebeurde in de derde training opnieuw, het vreemde was dat we bijna niets aan de motor hadden veranderd ten opzichte van de eerste training, maar het gevoel was compleet anders.  Voorafgaand aan de kwalificatie hebben we de motor wel volledig veranderd en kregen we weer een gevoel dat vergelijkbaar was met dat van vrijdagochtend. We waren weer snel, maar niet snel genoeg om Q2 te halen. We liggen ver achter op de anderen, maar we blijven positief en blijven pushen tot morgen. We zullen zien wat het weer brengt en hopelijk kunnen we een goede race rijden.”

Gewijzigd tijdschema zondag
De 23 ronden tellende Moto2 race op het Phillip Island Grand Prix Circuit gaat na een wijziging in het tijdschema zondag niet om 03:15 uur maar al om 02:15 uur Nederlandse tijd van start. Alvorens de race van start gaat krijgen de Moto2 coureurs eerder op de dag (zondagavond 23:40 uur Nederlandse tijd) nog een extra mogelijkheid om aan de andere omstandigheden te wennen middels een 10 minuten durende warm-up sessie.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’


 


 

Zonta van den Goorbergh merchandise in de Racesport.nl/shop

*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.