Michael van der Mark heeft dit weekend op het Chang International Circuit in Thailand drie vierde plaatsen weten te scoren. Na zaterdag tijdens de eerste race al als vierde de finish gepasseerd te zijn deed de Nederlander dit zondag ook tijdens de Superpole en Race 2 van de Pirelli Thai Round.

Nadat Michael van der Mark zichzelf zondagochtend al een perfecte dienst bewees door in de Superpole-race op het Chang International Circuit in Thailand als vierde te eindigen, wist hij die positie later op de dag nogmaals te behalen in Race 2.

Voor die tweede vierde plek van vandaag moest Van der Mark echter  wel vol aan de bak, want na een klein foutje kwamen Marco Melandri, Sandro Cortese en Leon Haslam in het begin van de race voorbij. Door een knappe inhaalrace eindigde de Pata Yamaha WorldSBK coureur echter met een kleine voorsprong op zijn achtervolgers opnieuw als vierde, zijn derde vierde plaats tijdens dit Thaise weekend.

Michael van der Mark: “Tijdens de warming-up vanmorgen voelde ik mij goed op de motor en toen we een paar kleine veranderingen voor de Superpole-race maakten, voelde ik mij zelfs vrij sterk. De vierde plaats in de Superpole-race was erg belangrijk, want het betekende dat ik vanmiddag begon vanaf de tweede rij. Ik had een goede start en werkte toen een beetje met Alex samen, wat goed was, maar al vanaf de eerste ronde voelde ik mij niet zo op mijn gemak met de voorkant van de fiets, misschien omdat de temperatuur zo veel hoger was. Ik worstelde daardoor een beetje en kon niet bij Alex blijven en maakte vervolgens een foutje en verloor veel plaatsen. Vanaf dat moment moest ik mij een weg naar voren banen door de groep. Dat lukte door een constant tempo aan te houden en zo werd ik opnieuw vierde. Ik denk dat we dit weekend heel trots kunnen zijn, met de drie podiumplaatsen van Alex en mijn drie vierde plaatsen. We hebben vooruitgang geboekt en hopelijk kunnen we een volgende stap in Aragon maken.”

Van der Mark staat in de tussenstand eveneens vierde met 61 punten. Zijn voorsprong op de nummer vijf, Melandri is echter wel groter geworden.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App