Vasco van der Valk zal komend seizoen van start gaan als coureur in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. Dit nieuws heeft de 20-jarige coureur maandag middels een persbericht bekend gemaakt.

Na een ruim aantal jaren in buitenlandse competities, maakt Vasco van der Valk in 2020 de overstap naar een Nationaal kampioenschap, het ONK SuperCup 1000. Plan is om, bij positieve resultaten, ook wildcards in buitenlandse competities te doen, waarbij natuurlijk een wedstrijd in het IDM al met potlood is ingevuld.

Voor Van der Valk is er het afgelopen jaar veel veranderd. Zo studeert hij tegenwoordig aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, waarvoor hij -zeker in het eerste jaar- zijn aandacht moet verdelen tussen racen en studeren. Dat valt niet altijd mee, want in de studiepunten-regeling van de bekende universiteit mag er eigenlijk geen fout meer gemaakt worden; alle punten moeten behaald worden. Voor de jonge student/coureur betekent dit dat er soms geschipperd moet worden met tijd en aandacht, maar ook dat de hulp vanuit KNMV en Erasmus Universiteit van cruciaal belang zijn gebleken.

Om deze spannende overstap in dit hectische jaar zo optimaal mogelijk te laten verlopen, heeft Van der Valk zich verzekerd van de best mogelijke ondersteuning. Die bestaat als eerste uit een door Kawasaki Nederland beschikbaar gestelde Kawasaki Ninja ZX-10R. Ondanks de meer dan 10 jaar aan race-ervaring was dit voor de 20-jarige coureur een volledig nieuwe ervaring tijdens de zeer positief verlopen eerste test, afgelopen weekend op het circuit van Valencia.

Om gelijk goed van start te kunnen gaan, wordt de ZX-10R in handen gegeven van Erwin Druijff van Druijff Racing uit Barneveld, met Nigel Walraven en Alexander Klaassen als teamgenoten. Naast een zeer hoogstaand professioneel niveau is er ook al een mooie historie tussen de teamleden; Vasco was in 2012 als 12-jarige al teamgenoot van de toen al ervaren Nigel en Erwin en zette samen met Erwin in 2016 zijn eerste stappen op de Supersport 600.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App