Vasco van der Valk stopt met motorracen

4384
vasco-van-der-valk
Vasco van der Valk - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Na een mooie carrière van meer dan 17 jaar motorsport, heeft Vasco van der Valk besloten om te stoppen met racen. De uit Amersfoort afkomstige maar momenteel in Rotterdam studerende coureur gaat zich focussen op zijn maatschappelijke carrière.

Na alle vele mooie avonturen met familie, vrienden en sponsoren is het tijd om de helm aan de wilgen te hangen zo is te lezen in het door Vasco van der Valk geschreven persbericht. Van der Valk kan ondanks zijn nog jonge leeftijd terugkijken op een lange motorsport carrière, een carrière waarin hij o.a. actief was in de Moto3 klasse van het British Superbike Championship, middels een aantal wildcard optredens in het FIM Supersport Championship en de afgelopen paar seizoen steevast één van de frontrunners in de Dutch Superbike klasse van het IDC.

Het afgelopen seizoen kwam de zoon van motorsport journalist en tv-commentator Iwan van der Valk zoals gezegd uit in de Dutch Superbike klasse van het IDC. Op de Druijff Racing Kawasaki eindigde Van der Valk als vierde in de eindstand van het kampioenschap, een seizoen dat zoals nu bekend is gemaakt tevens het laatste seizoen is geweest voor de pas 22-jarige coureur.

Vasco van der Valk: “In de afgelopen seizoenen merkte ik dat het plezier, en daardoor de motivatie, langzaam begon weg te zakken. Deze sport vereist echter altijd 110% inzet, vanwege alle zaken die er geregeld moeten worden en de enorme competitie op de baan. Ik heb altijd geracet voor het plezier, maar toen dit begon te ontbreken zag ik dat het beter was om te stoppen en de mooie herinneringen te behouden.
Ik kijk terug op een hele mooie tijd in mijn leven, die ik zeker nooit zal vergeten. Mijn ouders zijn met mij de hele wereld over gereisd en ik wil hen daarvoor ontzettend bedanken. Daarnaast zijn ook mijn sponsoren ontzettend belangrijk geweest. Zoals we allemaal weten is, naast talent, geld de belangrijkste factor in deze sport, dus zonder mijn sponsoren had ik absoluut geen kans gehad! Bedankt allemaal voor de support en opgebouwde vriendschappen, zonder jullie was het nooit gelukt!”

Van der Valk gaat zich vanaf nu focussen op zijn maatschappelijk carrière. Hij heeft zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit bijna afgerond. Over niet al te lange tijd hoopt Van der Valk samen met zijn vriendin Christina te gaan verhuizen naar Oostenrijk, het geboorteland van Christina.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter