Verveling in de Formule 1 – hoe kan Verstappen worden gestopt?

35
fotmule-1

Formule 1 is de populairste en bekendste raceserie ter wereld, ook al heeft de serie de afgelopen jaren te kampen gehad met een aantal imagoproblemen. In de tussentijd zijn er echter enkele regelaanpassingen en vernieuwingen doorgevoerd om de Formule 1 interessant te maken voor een nieuwe generatie fans.

De sprintraces zijn hier slechts één voorbeeld van, want nieuwe circuits en binnenkort meer raceteams zullen er ook voor zorgen dat de Formule 1 op de lange termijn veelzijdiger wordt. Tegelijkertijd is er kritiek op de Formule 1 vanwege de intensievere samenwerking met staten als Saoedi-Arabië of Qatar, en de duurzaamheidsfactor zou ook sneller aangepakt kunnen worden.

Hoewel de structuren van de Formule 1 lang hardnekkig en stabiel zijn gebleken, is er nu vooruitgang te zien. Ook al gaat het volgens veel fans niet altijd de goede kant op, de goede wil is zichtbaar. Een nieuw probleem dat nu de kop opsteekt, is de dominantie van coureur Max Verstappen, die overwinning na overwinning pakt. Max Verstappen is een kampioen en wint non-stop. Trouwens, als je denkt dat je een winnaar bent, kun je ook groots winnen bij Mega Slam Casino, want veelzijdige online spellen zijn een prachtige manier om net als de Formule 1-coureurs op de snelle baan te zitten. Inhalen is iets wat Max Verstappen zelden hoeft te doen, want de Nederlander ligt regelmatig op de eerste plaats. Wie kan de Red Bull-coureur op de lange termijn uitdagen voor deze podiumpositie?

Max Verstappen is momenteel de nummer 1 in de Formule 1-wereld
In het huidige Formule 1-seizoen is Max Verstappen de maat aller dingen en geen enkele andere coureur in het klassement kan echt met hem concurreren. De Nederlander is vroegtijdig wereldkampioen geworden en ook het wereldkampioenschap voor teams is veilig voor Red Bull. Binnen zijn raceteam is Max Verstappen de ongekwalificeerde nummer 1, want zijn teamgenoot Perez staat bekend om zijn vele fouten, die hem waarschijnlijk snel zijn plaats in de Red Bull-cockpit zullen kosten. Als zelfs zijn eigen teamgenoot met een goede auto niet in staat is om de 1e plaats van Verstappen te betwisten, wie dan wel?

Op dit moment is het antwoord dat niemand dat kan, omdat Verstappen een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Van een ongeduldige jonge coureur is hij nu een zelfverzekerde coureur die zijn tijd neemt en kansen grijpt als ze zich voordoen tijdens de race. Door zijn over het algemeen goede tijden in de kwalificatie hoeft hij echter zelden echt inhaalvermogen te tonen, omdat hij de races vaak vanaf de eerste plaats begint. Veel Formule 1-fans hebben gemerkt dat zodra Verstappen een paar seconden voorsprong heeft op de tweede plaats, hij vrijwel onmogelijk in te halen is. En het is precies dit feit dat sommige fans van de raceserie stoort, omdat het betekent dat de spanning in de races verloren gaat.

Wie kan op de lange termijn een bedreiging vormen voor de Nederlander?
Op de korte termijn niemand, maar op de lange termijn veel coureurs, want de Formule 1 heeft momenteel een luxeprobleem als het gaat om getalenteerde jonge coureurs. Een groot deel van de coureurs behoort tot de wat oudere leeftijdsgroep, maar tegelijkertijd zijn er genoeg jonge coureurs in de raceserie om nu al te kunnen schiften tussen toekomstige talenten. Met name Ferrari’s Charles Leclerc en Carlos Sainz worden gezien als twee grote talenten voor de toekomst. George Russell van Mercedes is ook een naam om te noemen als het gaat om langetermijnconcurrentie voor Max Verstappen.

Lando Norris en Oscar Piastri zijn twee andere namen die een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de Formule 1. Want uiteindelijk zijn alle 5 coureurs in staat om op een dag het potentieel van een wereldkampioen Formule 1 waar te maken. Het is zeer waarschijnlijk dat een van deze coureurs binnenkort een echte concurrent wordt voor Verstappen. Om dit doel te bereiken, is het echter niet alleen nodig dat de jonge coureurs leren en hun vaardigheden verbeteren in de cockpit van de Formule 1-racewagens. Nee, de auto’s van de andere teams behalve Red Bull moeten ook een ander niveau bereiken.

De andere teams moeten technisch competitiever worden
De technische vooruitgang in de Formule 1 is elk jaar verbazingwekkend, want er wordt niet alleen meer nadruk gelegd op veiligheid, de auto’s worden ook steeds sneller en wendbaarder. De ontwikkelingsafdelingen van de Formule 1-raceteams leveren elk jaar goed werk en ontwerpen de auto’s nog beter dan in voorgaande jaren. Red Bull heeft dit de afgelopen jaren erg goed gedaan en heeft de andere teams achter zich gelaten. Deze situatie moet dringend veranderen als we in de Formule 1 in de nabije toekomst nog een wereldkampioen willen zien. Meer competitie zou een prachtig gegeven zijn voor de fans, want als het voor aanvang van de race niet voor 95 procent duidelijk is wie de race uiteindelijk gaat winnen, dan zullen meer kijkers afstemmen om de Formule 1-race live te volgen.

Wordt Max Verstappen de nieuwe recordwereldkampioen?
De Nederlandse coureur Max Verstappen heeft al 3 wereldkampioenschappen gewonnen voor zijn team Red Bull of voor zichzelf. Gezien zijn jonge leeftijd zou het zomaar kunnen dat hij in de toekomst nog meer titels wint. Met 3 wereldtitels staat Verstappen momenteel op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld de legendes Niki Lauda of Jackie Stewart. Als hij nog een titel wint, komt hij op gelijke hoogte met coureurs Sebastian Vettel en Alain Prost. Juan Manuel Fangio uit Argentinië heeft 5 wereldkampioenschappen gewonnen. De namen Michael Schumacher en Lewis Hamilton staan op de eerste plaats. De laatste is nog steeds actief in de Formule 1, maar het is onwaarschijnlijk dat de Brit nog een titel zal winnen.

Max Verstappen heeft echter nog een paar jaar voor de boeg en als hij deze dominantie in de Formule 1 kan volhouden, is het goed mogelijk dat hij Schumacher en Hamilton ooit evenaart of zelfs vervangt als recordwereldkampioen. Maar vooral de jongere coureurs in de Formule 1 zullen het Verstappen niet makkelijk maken om dit doel daadwerkelijk te bereiken.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.