Celestino Vietti (Moto3), Jorge Martin (Moto2) en Joan Mir (MotoGP) hebben zondagochtend op de Red Bull Ring de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich.

Zoals gebruikelijk openden de Moto3 coureur zondagochtend op de Red Bull Ring de wedstrijddag van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. Op een nog steeds droog Oostenrijkse circuit werden de drie 20 minuten durende warm-up sessies afgewerkt.

Moto3
In de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap was het Celestino Vietti die met een snelste ronde van 1’36.483 na afloop van de sessie de lijst aanvoerde voor Jaume Masia, John McPhee, Darry Binder en Albert Arenas.

Moto2
Jorge Martin noteerde in deze klasse de snelste rondetijd. Met een snelste ronde van 1’28.966 was de Red Bull KTM Ajo coureur het snelst voor Thom Lüthi, Sam Lowes, Marco Bezzecchi en Luca Marini.

NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder sloot de sessie af met de negenentwintigste rondetijd achter zijn naam. Opnieuw niet de positie waar de Nederlander hoort, kan en dient te staan. Zoals de Rotterdammer zaterdag na afloop van de kwalificatie al liet weten was er niet met de NTS te rijden – overal trillingen – en diende er iets gevonden te worden voor de race. Gezien het optreden in de warm-up is dit nog niet het geval, hopelijk valt het kwartje en vinden de RW Racing GP-monteurs een oplossing voor de race, zo niet dan wordt het een hele lange en moeizame eerste Oostenrijkse race voor onze enige Nederlander in de klasse.

MotoGP
Joan Mir noteerde in deze sessie een snelste rondetijd van 1’24.365, een tijd waarmee de Suzuki coureur na afloop de lijst aanvoerde voor KTM-coureur Pol Espargaró, Yamaha coureur Maverick Viñales, Honda coureur Takaaki Nakagami en Ducati coureur Johann Zarco. Een top vijf waarin dus maar liefst vijf verschillende motormerken vertegenwoordigd waren.

Andrea Dovizioso sloot deze sessie af als zesde voor Fabio Quartararo, Jack Miller, Alex Rins en Franco Morbidelli.

Racesport.nl Liveblog
Meer details van de sessies van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App