Van 1 t/m 4 oktober vindt het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event plaats in het Spaanse Guadix. Vijf Nederlandse talenten hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het event waar de nieuwe deelnemers geselecteerd worden voor de 2019 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Momenteel is er geen Nederlander actief in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, maar daar kan komend seizoen zo maar eens weer verandering in komen. Vijf van de vele Nederlandse wegracetalenten die zich in hadden geschreven voor het jaarlijkse Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event hebben namelijk een uitnodiging ontvangen om van 1 t/m 4 oktober in het Spaanse Guadix deel te nemen en samen met meer dan 100 coureurs te strijden voor één van de felbegeerde startplaatsen voor de 2019 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

De Nederlandse delegatie bestaat dit jaar uit Daan Booij, Damian Boessenkool, Zonta van den Goorbergh, Colin Velthuizen en Ruben Bijman. Zij zullen tijdens de eerste dag strijden voor een plaats voor de finaledag, een finaledag waar vervolgens een select aantal coureurs worden gekozen die volgend seizoen uit mogen komen in de talentenklasse die wordt verreden tijdens een aantal Europese Grand Prix weekenden.

Nieuw dit jaar is dat er tijdens de selectiedagen voor het gebruik gemaakt zal worden van 250cc viertakt machines, machines die voorheen gebruikt werden voor de Nederlandse Moriwaki GP 250 Junior Cup.

Update 14-09: Naast de al vijf genoemde Nederlanders heeft Jeffrey Buis alsnog een uitnodiging gekregen. Buis, die volgens de regels 3 dagen te oud is om deel te nemen, kreeg van de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie dispensatie en mag hiermee voor het derde jaar op rij een poging wagen om één van de felbegeerde startplaatsen af te dwingen voor de 2019 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App