Viñales opvallende lijstaanvoerder na eerste dag TT Assen

3969
maverick-vinales
Maverick Viñales | foto© Racesport.nl

Na zijn felle kritiek richting Yamaha is Maverick Viñales de verrassende lijstaanvoerder na de eerste dag op het TT Circuit Assen. Na twee vrije trainingen in de MotoGP klasse eindigde Pol Espargaró als tweede. Miguel Oliveira klokte een derde tijd. Ook was er een flinke highsider voor Marc Marquez in FP2 kort voordat het begon te regenen. 

De eerste vrije training van de MotoGP op vrijdagmorgen was gelijk belangrijk om bij de eerste tien te eindigen voor mogelijke rechtstreekse plaatsing naar de Q2 kwalificatie van zaterdag, aangezien er dit weekend totaal geen garanties zijn dat het constant droog zal blijven in Assen. Dat bleek ook in de tweede vrije training toen het na een kwartier begon te regenen. Kort daarvoor was Marc Marquez met een flinke highsider onderuit gegaan in Duikersloot. De Spanjaard landde hard op het asfalt, maar het goede nieuws was dat hij zelf lopend de Repsol Honda pitbox kon betreden. In het slot van FP2 gingen er nog diverse rijders op regenbanden naar buiten.

Maverick Viñales leek vrijdag al zijn frustratie van zich af te gooien. Gisteren en eerder deze week klaagde Viñales volop over de ontwikkeling en de manier hoe Yamaha met hem omgaat. De Spanjaard wilde de afstelling van teamgenoot Fabio Quartararo dit weekend gaan kopiëren. Het gevoel op vrijdag was in ieder geval goed, want Viñales was zowel in FP1 als FP2 het snelste. Zijn beste tijd was een 1’33.072. Pol Espargaró eindigde met zijn Honda als tweede gevolgd door Miguel Oliveira, Fabio Quartararo en Alex Rins. Dit zorgde ervoor dat de top-vijf na de eerste dag wordt bezet door vijf verschillende merken. Marc Marquez eindigde als zesde. De top-tien tijdens de eerste dag in Assen werd compleet gemaakt door Joan Mir, Johann Zarco, Danilo Petrucci en Aleix Espargaró

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de eerste dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-vrijdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter