Maverick Vinales eiste zaterdagmiddag in Qatar de eerste MotoGP pole van 2019 voor zich op. Na afloop van de kwalificatie liet de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur weten een grote groep te verwachten die de eerste tien ronden vooraan de strijd met elkaar aan zal gaan. Slim zijn en aan het einde van de race toeslaan is dan ook het motto van de Spanjaard voor de eerste MotoGP race van het seizoen.

Maverick Viñales kende een sterk winterseizoen en dat zag de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur zaterdag op het Losail International Circuit bevestigd worden met de eerste MotoGP pole van 2019. Een prestatie die hem meteen tot één van de favorieten bombardeerde voor de race van zondag.

Vinales verwacht dat een grote groep coureurs tijdens de eerste helft van de wedstrijd de strijd vooraan het veld met elkaar aan zullen gaan. Het zal volgens de Spanjaard dan ook een kwestie worden van slim rijden en zorgen klaar te zijn voor het einde van de race, het moment waar de ‘slag’ zal vallen.

Maverick Viñales: “Ik denk dat er morgen een grote groep zal ontstaan vooraan het veld die de eerste tien ronden erg aan elkaar gewaagd zullen zijn. We gaan dus proberen om heel slim te zijn en aan het einde van de race klaar te zijn om te vechten de best mogelijke positie. Gisteren voelde ik me echt goed in de ‘koudste’ omstandigheden van de dag. Maar ik had niet verwacht dat ik vandaag zo snel zou gaan, want het was winderig en de baan was erg glad. We hebben zo hard gewerkt tijdens FP4. We hebben een aantal lijnen gevonden en vooral in sector twee hebben we ons veel weten te verbeteren ten opzichte van gisteren. We werken op een goede manier. Ik denk dat mijn rijstijl heel goed past bij de Yamaha. Ik kan pushen en dat is het belangrijkste. Eigenlijk hebben we ons niet echt verbeterd wat betreft de elektronica, maar meer aan de mechanische grip van de motor. Hoe dan ook, ik denk dat onze concurrenten nog steeds een beetje beter zijn dan wij in op het gebied van de elektronica. Maar we zijn veel beter geworden tijdens de wintertesten en dat is echt belangrijk.”

De eerste MotoGP race van 2019 gaat zondagavond om 20:00 uur lokale tijd in Qatar van start.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App