Andrea Dovizioso won zondagavond op het Losail International de eerste MotoGP race van het 2019 seizoen. Na afloop ontstond er commotie vanwege diverse protesten en stond de zege van de Ducati coureur en de uitslag van teamgenoot Danilo Petrucci enige tijd ter discussie.

Tijdens de Grand Prix van VisitQatar ontving het FIM MotoGP Stewards Panel diverse protesten met betrekking tot aerodynamische delen (winglets) op de achterbrug van de Ducati motoren van Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati Team), Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati Team) en Jack Miller (Alma Pramac Racing).

De protesten werden ingediend door Aprilia Racing Team Gresini, Red Bull KTM Factory Racing, het Repsol Honda Team en Team Suzuki Ecstar, die hun zorgen aan het FIM MotoGP Stewards Panel hebben voorgelegd. Op basis van de richtlijnen en voorschriften die momenteel van kracht zijn, heeft het FIM MotoGP Stewards Panel hun protesten verworpen.

Vervolgens is een beroepsprocedure gestart en het beroepspanel heeft vervolgens besloten de zaak door te verwijzen naar het Court of Appeals (Hof van Beroep) van de MotoGP om meer informatie over de zaak te verkrijgen.

Het resultaat van de MotoGP race van de VisitQatar Grand Prix blijft hiermee overeind.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App