Op het Losail International Circuit in Qatar gaan zondagmiddag om 15:00 uur de lichten op groen voor de eerste Moto 3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

Aron Canet heeft zich voor de vierde keer in zijn Grand Prix-carrière op pole weten te kwalificeren. Dit is zijn eerste poleposition sinds hij in 2017 de eerste plaats behaalde in de kwalificatietraining op de Sachsenring. Bij elk van de drie voorgaande gelegenheden waar Canet zich op pole wist te kwalificeren verzuimde hij om punten te scoren.


Canet’s poleposition in Losail is de vierde pole voor een KTM-rijder op het circuit sinds de introductie van de Moto3 klasse in 2012, gelijk aan het aantal dat Honda wist te behalen.


De hoogstgeplaatste Honda-rijder op de startgrid is Lorenzo Dalla Porta op de tweede plaats, wat het beste kwalificatieresultaat is gedurende zijn Grand Prix-carrière tot nu toe. Dalla Porta werd vorig jaar derde in de Moto3 race in Qatar, zijn eerste podiumplaats.


Kaito Toba start voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière vanaf de eerste rij. Toba wil de eerste Japanse coureur worden die wint in Moto3 sinds de introductie van de klasse in 2012.


De tweede startrij wordt aangevoerd door John McPhee, hij plaatste zich via QP1 waar hij de snelste tijd liet noteren. McPhee finishte twee jaar geleden als tweede plaats in de Moto3 race in Qatar.


Niccolo Antonelli, de enige rijder op de huidige startgrid die een GP race in Qatar (2016) heeft gewonnen, heeft zich als vijfde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar ook vijfde was in Thailand.


Albert Arenas, de tweede KTM-rijder, voltooit de tweede startrij, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar vijfde werd in Maleisië.


Romano Fenati, die in 2016 in Losail de pole behaalde, kwalificeerde zich als elfde nadat hij net te laat doorkwam voor een laatste poging zijn eigen snelste rondetijd aan te scherpen. Fenati zal ernaar streven om zondag in Qatar zijn eerste Grand Prix race sinds Japan in 2017 te winnen.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App