Het is inmiddels een traditie geworden, de 4 uursrace in het Franse Croix en Ternois waarmee de SOBW al jaren het seizoen afsluit. Tijdens dit evenement worden er niet de gebruikelijke races verreden maar een endurance wedstrijd over 4 uur, waaraan teams van 2 coureurs uit alle SOBW-klassen mee kunnen doen die met dezelfde machine rijden. Alleen bij voldoende deelnemende teams kan deze 4 uursrace doorgaan. Daarom is er onlangs een voorinschrijving voor de 2017 editie geopend.

In 2016 werd de 4 uursrace in Croix wegens een minimaal aantal inschrijvingen bijna afgelast. Omdat bij het definitieve inschrijven en betalen de nodige afmeldingen kwamen, kon het evenement op het laatste moment nog maar net doorgang vinden dankzij een extra financiële bijdrage van een aantal fanatieke scootercoureurs. Voor dit seizoen stond er dan ook aanvankelijk geen uursrace op de SOBW-kalender. Maar omdat veel coureurs bleven vragen of de spectaculaire 4 uursrace toch geen doorgang kon vinden, is de SOBW voornemens om alsnog op een zaterdag in oktober de seizoensafsluiter te organiseren. Dit zal echter alleen kunnen gebeuren bij voldoende aanmeldingen. Om die reden wordt er dit jaar gewerkt met een voorinschrijving, waar een aanbetaling bij hoort. Een SOBW- of motorsportlicentie is niet verplicht dus een teamlid kan ook een familielid, monteur of coureur buiten de SOBW zijn.

Enthousiast geworden om deel te nemen? Schrijf je dan snel in! Inschrijving en betaling moeten voor 20 augustus binnen zijn. Alle informatie hierover is te vinden op de website van de SOWB www.sobw.nl onder het menu ‘nieuws’.