Dat Max Verstappen een groot MotoGP fan is dat is algemeen bekend. De Formule 1 coureur heeft zelfs al door laten schemeren graag eens op een MotoGP machine te willen rijden, echter naar nu bekend is geworden gaat dit op korte termijn niet gebeuren aangezien Red Bull Formule 1 baas Dr. Helmut Marko het de Nederlander niet toe zal staan.

Na afloop van de Canadese Formule 1 race liet Max Verstappen weten dat de huidige Formule 1 organisatie nog veel kan leren van de MotoGP. De Nederlander is van mening dat de MotoGP races veel spannender zijn dan de huidige wedstrijden in de Formule 1.

In een gesprek met het Duitse Speedweek deelde zijn werkgever in naam van Dr. Helmut Marko de mening van de Nederlander, sterker nog de Oostenrijker bekritiseerde in het gesprek de huidige gang van zaken in de Formule 1 waar Mercedes de afgelopen jaren domineert en nog steeds nagenoeg onverslaanbaar is.

Helmuth Marko: Waar en wanneer hebben we het voor de laatste keer gezien dat er in een Formule1-race vier coureurs vochten voor de overwinning in de laatste ronde en in de laatste bocht, zoals tien dagen geleden het geval was in de Mugello? Dat is wat de toeschouwers willen zien. Met relatief eenvoudige middelen kunnen we de Formule 1-sport weer veel dichter bij elkaar brengen, alleen al met een ander type band. Het is geen wonder dat alle Formule 1-coureurs vandaag de dag enthousiast naar de Moto GP kijken en een keer zo’n motor willen besturen.”

De Red Bull Formule 1 baas doelde daarbij natuurlijk op de vraag welke hem nog niet zolang geleden door Verstappen is gesteld nadat hij eerder tijdens een promotie evenement van sponsor Exact publiekelijk had gezegd graag een keer een MotoGP test te willen doen. De Oostenrijker was echter duidelijk en liet weten dat dit op korte termijn niet aan de orde is.

“Nee, ik verbied het Max Verstappen om op zo’n ding te stappen. Daar is hij nog niet aan toe en op dit moment nog veel te onnozel voor,” aldus de Oostenrijker met een knipoog.

Dat Verstappen niet zo onnozel is als zijn teambaas doet vermoeden blijkt wel uit de woorden die Verstappen zelf al uitsprak, woorden waarin hij liet weten dat hij in deze fase van zijn carrière geen onnodige risico’s te willen nemen en op korte termijn dan ook zeker niet op een MotoGP machine zal stappen, dit ondanks hij het wel heel erg leuk zou vinden en een MotoGP test op langer termijn niet uitsluit.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App