Voorlopige MotoE kalender van 2024 bekendgemaakt

658
MotoE race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli | © motogp.com

De kalender voor het komende seizoen van het FIM Enel MotoE World Championship is bekendgemaakt. Opnieuw zullen de elektrische machines tijdens acht Grand Prix weekenden in actie komen met twee races per weekend.

De voorlopige kalender voor het FIM Enel MotoE Wereldkampioenschap van 2024 is bekend. De elektrische raceserie staat weer een seizoen van acht ronden en 16 races te wachten. MotoE zal op de meeste Europese data van de FIM MotoGP-wereldkampioenschapskalender te zien zijn. Er ligt ook een geheel nieuwe locatie in het verschiet want de MotoE-grid – met negen teams en 18 coureurs – is klaar om voor het eerst te racen op het Autódromo Internacional do Algarve.

Het seizoen wordt voorafgegaan door twee tests in Portimão voordat de ‘achtbaan’ ook de aftrap geeft voor het seizoen. Van daaruit is het de beurt aan Le Mans voor een terugkeer naar Barcelona en de GP van Catalonië. De eerste thuisronde voor MotoE fabrikant Ducati vindt vervolgens plaats op het Autodromo Internazionale del Mugello.

De volgende uitdaging voor de klasse van 2024 is het historische TT Circuit Assen met een back-to-back raceweekend met de Sachsenring in Duitsland. Daarna komt het kampioenschap weer in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk met daarna de laatste krachtmeting van het seizoen op Misano World Circuit Marco Simoncelli.

2024 MotoE kalender:

  • 22-23 maart – Portugal – Autódromo Internacional do Algarve
  • 10-11 mei – Frankrijk – Le Mans
  • 24-25 mei – Catalonië – Circuit de Barcelona-Catalunya
  • 31-mei-1 juni – Italië – Autodromo Internazionale del Mugello
  • 28-29 juni – Nederland – TT Circuit Assen
  • 5-6 juli – Duitsland – Sachsenring
  • 16-17 augustus – Oostenrijk – Red Bull Ring-Spielberg
  • 6-7 September  – San Marino – Misano World Circuit Marco Simoncelli


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’