Voormalig Grand Prix coureur Stefano Bianco verongelukt

120
stefano-bianco
Stefano Bianco - seizoen 2003 | foto© motogp.com

Stefano Bianco, voormalig Grand Prix coureur in zowel de 125cc als ook de 250cc klasse, is woensdagmiddag nabij zijn woonplaats Turijn om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De 34-jarige Italiaan kwam op zijn motorfiets frontaal in botsing met een auto en overleed ter plaatse aan de gevolgen van de klap.

Stefano Bianco, voormalig 125cc- en 250cc Grand Prix – en FIM EK Superstock 1000 coureur, reed woensdagmiddag op zijn Honda CBR600RR door de straten van Leini (provincie Turijn) waarbij hij frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende auto. Ondanks dat medische hulp snel ter plaatste was kwam alle hulp te laat en overleed de 34-jarige Italiaan op de plaats van het ongeval.

Stefano Bianco
Bianco maakte zijn debuut als Grand Prix coureur in het seizoen 2000 tijdens de Australische Grand Prix en als invaller in de 125cc klasse. Bianco, die destijds op 15-jarige leeftijd de jongste Grand Prix coureur ooit was, kwam in 2002 een volledig seizoen uit in de toenmalige 125cc categorie (Bossini Sterilgarda Racing). Na een aantal seizoenen met veel ups-and-downs – en met een tussentijdse en tijdelijke overstap naar het EK Superstock 600 kampioenschap, stapt Bianco in 2008 over naar de 250cc klasse nadat zijn toenmalige 125cc team hem de laan uitstuurde. Het bleef in dat jaar slechts bij enkele invalbeurten waarbij hij zich niets wist te kwalificeren voor de races.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App