Stefano Bianco, voormalig Grand Prix coureur in zowel de 125cc als ook de 250cc klasse, is woensdagmiddag nabij zijn woonplaats Turijn om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De 34-jarige Italiaan kwam op zijn motorfiets frontaal in botsing met een auto en overleed ter plaatse aan de gevolgen van de klap.

Stefano Bianco, voormalig 125cc- en 250cc Grand Prix – en FIM EK Superstock 1000 coureur, reed woensdagmiddag op zijn Honda CBR600RR door de straten van Leini (provincie Turijn) waarbij hij frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende auto. Ondanks dat medische hulp snel ter plaatste was kwam alle hulp te laat en overleed de 34-jarige Italiaan op de plaats van het ongeval.

Stefano Bianco
Bianco maakte zijn debuut als Grand Prix coureur in het seizoen 2000 tijdens de Australische Grand Prix en als invaller in de 125cc klasse. Bianco, die destijds op 15-jarige leeftijd de jongste Grand Prix coureur ooit was, kwam in 2002 een volledig seizoen uit in de toenmalige 125cc categorie (Bossini Sterilgarda Racing). Na een aantal seizoenen met veel ups-and-downs – en met een tussentijdse en tijdelijke overstap naar het EK Superstock 600 kampioenschap, stapt Bianco in 2008 over naar de 250cc klasse nadat zijn toenmalige 125cc team hem de laan uitstuurde. Het bleef in dat jaar slechts bij enkele invalbeurten waarbij hij zich niets wist te kwalificeren voor de races.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App