Voormalig Red Bull Rookie en Suzuka 8H podiumfinisher Haruki Noguchi (22) overleden

18501
Haruki Noguchi - Red Bull Ring 2019 | © Red Bull Content Pool

Haruki Noguchi is overleden aan de gevolgen van een crash tijdens een Superbike wedstrijd van het Asia Road Racing Championship (ARRC). De voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur en podiumfinisher tijdens de onlangs verreden Suzuka 8H wedstrijd kwam afgelopen zondag tijdens Race 2 ten val en overleed woensdagavond in het ziekenhuis.

Triest nieuws vanuit Indonesië op donderdagochtend. De 22-jarige Haruki Noguchi is woensdagavond in het ziekenhuis overleden aan verwondingen die hij afgelopen zondag opliep tijdens de tweede Superbike race van het Asia Road Racing Championship (ARRC) op het Pertamina Mandalika International Street Circuit.

In de vierde ronde ging het mis ter hoogte van bocht 10. De Japanner werd behandeld in het medical centre en vervolgens naar het nabijgelegen Nusa Tenggara Barat ziekenhuis gebracht waar hij na drie dagen intensive care uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed.

In 2019 werd Noguchi derde in de eindstand van de Red Bull MotoGP Rookies Cup achter Carlos Tatay en Pedro Acosta. De stap naar de Grand Prix kwam er niet en de Japanner keerde terug naar Azië. In 2021 werd hij kampioen in de Superstock 600 klasse waarna hij in 2022 overstapte naar de Superbike klasse. Daar behaalde Noguchi meteen meerdere overwinningen en eindigde hij als tweede in het kampioenschap.

Tijdens de openingsronde van het 2023 ARRC kampioenschap won Noguchi beide races op het Chang International Circuit in Thailand en stond hij voorafgaand aan deze fatale crash tweede in het kampioenschap. Ook stond de Japanner een aantal weken geleden op het podium van de zeer prestigieuze Suzuka 8H race.

Haruki Noguchi (uiterst links) op het podium van de 2023 Suzuka 8H | © FIM EWC

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: