Op zondagochtend werden de laatste warm-up sessies van het 2020 seizoen verreden op het Circuito de Estoril. Toprak Razgatlioglu stond bovenaan de tijdlijst van de World Superbike. Mika Perez deed dit in de World Supersport 300 en in de World Supersport was Lucas Mahias de snelste coureur.

Op zondagmorgen gingen de coureurs zichzelf opwarmen voor de laatste racedag van het seizoen. Het zonnetje scheen lekker en er stond minder wind dan op zaterdag. De World Superbike trapte de warm-up af, daarna was het de beurt aan de World Supersport 300 en afsluitend de World Supersport.

World Superbike
De verschillen waren klein bovenaan de tijdlijst van de warm-up. Toprak Razgatlioglu was 0.068 seconde sneller dan tweede man Scott Redding. De kersverse zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea eindigde als derde in de warm-up. Michael van der Mark noteerde een vierde tijd. De Nederlander gaat op zondag zijn vierde positie in het kampioenschap verdedigen. Van der Mark heeft drie punten voorsprong op teamgenoot Razgatlioglu en veertien punten op Alex Lowes. Loris Baz van Ten Kate Racing Yamaha eindigde als zevende in de warm-up.

World Supersport 300
Mika Perez was de snelste coureur op zondagochtend, voor Bruno Ieraci en Bahattin Sofuoglu. Tom Booth-Amos en Meikon Kawakami maakten de top vijf vol. Koen Meuffels was de beste Nederlander in de warm-up op plaats vijftien. Meuffels staat op dit moment op plaats acht in het kampioenschap, maar hij heeft nog zicht op plaats vijf, in theorie zou plaats vier zelfs kunnen. Daarvoor heeft Meuffels een goed resultaat nodig in Race 2. Scott Deroue kwam in de warm-up tot een twintigste tijd. Jeffrey Buis werd op zaterdag wereldkampioen in de World Supersport 300. In de warm-up bracht de achttienjarige een eenentwintigste tijd op de klokken.

World Supersport
Lucas Mahias heeft wat goed te maken na een crash in de eerste race. In de warm-up deed de Fransman van zich spreken door de snelste tijd te produceren. Isaac Viñales eindigde als tweede voor Philipp Oettl. Manuel Gonzalez was vierde en bleef daarmee wereldkampioen Andrea Locatelli nipt voor. Steven Odendaal sloot de warm-up als achtste af voor EAB Ten Kate Racing. Glenn van Straalen klokte de twintigste tijd op het Circuito do Estoril.

Het tijdschema voor de laatste wedstrijddag van het seizoen is iets anders dan normaal. Om 12.00 uur Nederlandse tijd staat de Superpole race gepland. Om 13.30 uur is de laatste race van de World Supersport 300. Voor de World Supersport start de wedstrijd om 14.45 uur. De World Superbike sluit af met de laatste race van het seizoen, deze gaat om 16.15 uur Nederlandse tijd beginnen.

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App