Wederom dominante Moto2 overwinning voor Márquez, Bendsneyder 17e

218
moto2-podium
Moto2 podium Brno | foto© Nico Schneider

Alex Márquez heeft zondagmiddag op overtuigende wijze de Moto2 race gewonnen op het Automotodrom Brno. De Spanjaard nam in de eerste ronde meteen de leiding over en gaf deze niet meer uit handen, waardoor hij op Tsjechische bodem zijn vijfde zege van het seizoen behaalde. Fabio di Giannantonio (P2) en Enea Bastianini (P3) behaalden de eerste Moto2 podiumfinishes van hun carrière, Nederlander Bo Bendsneyder finishte op de zeventiende positie na een teleurstellende start.

Alex Márquez was zondagmiddag op het Automotodrom Brno in Tsjechië wederom onverslaanbaar. De Spanjaard nam de leiding al in bocht 3 van de eerste ronde over en gaf deze niet meer uit handen. Moto2 rookie Fabio di Giannantonio reed een sterke race en wist voor lange tijd hetzelfde tempo te rijden als de Spanjaard, echter viel hij in de slotfase van de race enkele tienden terug. Ondanks dat was het een zeer indrukwekkende race van de Italiaan en behaalde hij de eerste Moto2 podiumfinish van zijn carrière.

Ook de als derde gefinishte Enea Bastianini reed een sterke race en kende voornamelijk een indrukwekkende slotfase. De Italiaan wist in de laatste ronde voorbij te gaan aan Jorge Navarro om eveneens de eerste Moto2 podiumfinish van zijn carrière te behalen.

Navarro kwam dus als vierde over de streep voor Luca Marini en Marcel Schrötter, daarachter eindigden Nicolo Bulega, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima en Iker Lecuona in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder mocht starten vanaf de achtste plaats maar viel in de eerste ronde al terug buiten de top twintig. Uiteindelijk kwam de NTS RW Racing GP coureur als zeventiende over de streep, teamgenoot Steven Odendaal werd 22e.

Crashes waren er voor Brad Binder, Sam Lowes, Tom Lüthi, Mattia Pasini en Lukas Tulovic.

In het kampioenschap bouwt Márquez zijn voorsprong uit naar 33 punten met zijn in totaal gescoorde 161 punten. Lüthi blijft op 128 punten staan vanwege zijn crash, Fernández en Navarro hebben beiden 110 punten behaald tot dusver.

Vanwege technische problemen kon het volledige verslag niet geplaatst worden, deze zal later vandaag volgen.