Wildcards voor De Boer, Walraven en Van Sikkelerus in Assen

60
Danny de Boer (foto credit: Tiny Kolsters)

Jaimie van Sikkelerus, Nigel Walraven en Danny de Boer hebben een wildcard toegewezen gekregen voor de Nederlandse ronde van het WorldSBK in Assen.

Jaimie van Sikkelerus (Start Racing), Nigel Walraven (Walraven Racing Team) en Danny de Boer (SWPN Racing) hebben via de KNMV een wildcard toegewezen gekregen voor het World Superbike evenement dat van 15 t/m 17 april aanstaande wordt verreden op het TT Circuit Assen.Nigel Walraven komt in 2016 voor het eerst uit op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda nadat hij de afgelopen seizoen actief was op een Suzuki. In 2015 kende Walraven een pechvol seizoen nadat hij tijdens de FIM Cup Superstock 1000 race op het Motorland Aragon Circuit zwaar ten val kwam en een rugblessure opliep. Door deze blessure moest de toenmalige Team Suzuki Europe coureur de rest van het seizoen laten schieten. Afgelopen winter ging Walraven een nieuwe uitdaging aan door over te stappen naar Honda en komend seizoen met zijn eigen Walraven Racing Team van start te gaan in de ONK en BeNeCup Superbike klasse. Met het toewijzen van de wildcard voor het World Superbike evenement in Assen keert de Walraven Racing coureur eenmalig terug naar de FIM Cup Superstock 1000 klasse waar hij dit keer niet op een Suzuki maar op een snelle door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR1000RR aan de start zal verschijnen.

Net als voor Walraven is de FIM Cup Superstock 1000 klasse niet nieuw voor De Boer. De coureur uit Staphorst, normaal gesproken met het SWPN Team uitkomend in de Superstock 1000 klasse van het Superbike IDM, nam ook in 2015 al met een wildcard deel aan het evenement op het TT Circuit Assen. De Yamaha coureur eindigde een jaar geleden als zestiende na een incident in de beginfase van de race waardoor hij vanuit het achterveld aan de wedstrijd moest beginnen. Naast zijn wildcard deelname in Assen maakt De Boer nog een uitstapje dit seizoen naast zijn vaste deelname in het Duitse wegrace kampioenschap, de Yamaha coureur zal namelijk ook zijn debuut maken in het World Endurance kampioenschap tijdens de bekende 24H Le Mans Endurance wedstrijd.

Naast de twee wildcards voor de FIM Cup Superstock 1000 klasse heeft Van Sikkelerus een wildcard toegewezen gekregen voor de nieuwe European Superport klasse – sinds dit seizoen de vervangende categorie van de EK Superstock klasse. Ook voor Van Sikkelerus is het World Superbike paddock geen onbekend terrein, de coureur uit Akersloot kwam de afgelopen seizoen namelijk uit in de European Junior Cup. Voor komend seizoen is Van Sikkelerus met name actief op nationaal niveau, waar hij samen met teamgenoot Ricardo Brink uitkomt in de SuperCup 600 klasse van de OW Cup voor het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing.