Het MOTUL FIM Superbike World Championship krijgt vanaf het seizoen 2019 een andere wedstrijdindeling. Zo staan er komend seizoen voor WorldSBK coureurs voor het eerst in de geschiedenis van de serie drie races in één weekend op het programma.

De FIM en de Dorna World Superbike organisatie hebben middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat er vanaf komend seizoen een andere indeling zal komen wat betreft de wedstrijdindeling voor de WorldSBK klasse binnen het FIM World Superbike Championship.

Zo zullen er vanaf komend seizoen voor het eerst drie wedstrijden per weekend verreden worden. De eerste wedstrijd zal net als de afgelopen jaren op zaterdag verreden worden, een traditionele race die om 14:00 uur lokale tijd van start zal gaan.

Op zondag zullen er net als in het verleden weer twee race op het programma komen. De eerste race van de dag zal om 11:00 uur van start gaan, dit zal echter een korte Sprintrace zijn. Drie uur later (14:00 uur) zal het startschot klinken voor de tweede race van de dag, net als de zaterdag een traditionele race over de gebruikelijke afstand. Vooralsnog geldt dit tijdschema voor de Europese wedstrijden, tijdens de overzeese race kan het tijdschema iets afwijken.

Ondanks dat er in het persbericht niet over wordt gesproken is het zo goed als zeker dat de huidige puntentelling (25,20,16 etc.) zal gelden voor de eerste en derde race, voor de kortere Sprintrace zal er volgens de laatste berichten een andere puntentelling gehanteerd worden (10,9,8, etc.)

Daniel Carrera, WorldSBK directeur: “Een derde ‘sprintwedstrijd’ in het WorldSBK-formaat voor 2019 is iets wat we al lang van plan waren, dus we zijn blij dat het nu werkelijkheid wordt. We zijn vastbesloten om elk jaar weer spannende races naar de fans te brengen en we denken dat de toevoeging van een sprintrace de WorldSBK beleving zal versterken. We werken momenteel nog verder aan de laatste aanpassingen en hopen in de nabije toekomst meer details naar buiten te brengen.”

Hoe de rest van het wedstrijdprogramma er uit zal zien is momenteel nog niet bekend. Wel zijn er inmiddels sterke geruchten dat door het wegvallen van de STK 1000 klasse er ook voor de WorldSSP en WorldSSP300 klasse het nodige zal veranderen. Zo zal de WorldSSP300 categorië vanaf 2019 zo goed als zeker ook in actie komen tijdens één of meer wedstrijdweekenden buiten Europa en bestaat er de kans dat of de WorldSSP of WorldSSP300 klasse twee wedstrijden per weekend zullen rijden.

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App