Alex Lowes heeft vrijdag tijdens de tweede en afsluitende testdag op Motorland Aragon de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. Michael van der Mark noteerde de tweede tijd van de dag, een dag die vroegtijdig ten einde kwam vanwege de regen.

Twee dagen lang was een deel van het WorldSBK startveld te vinden om Motorland Aragon voor een privé-test. Was het tijdens de eerste dag Jonathan Rea die de snelste rondetijd liet noteren, vrijdag tijdens de tweede en afsluitende testdag was het zijn Kawasaki Racing WorldSBK teamgenoot Alex Lowes die na afloop van de dag de tijdlijst aanvoerde.

Hierbij dient wel vermeld te worden dat er vroegtijdig een einde kwam aan het rijden van een snelle ronde aangezien de baan in het laatste uur nat was vanwege de miezerregen die in de loop van de middag begonnen was. De verwachte time-attack zoals we die een dag eerder zagen bleef deze dag dan ook uit.

Achter snelste man Alex Lowes was het Michael van der Mark die in vergelijking met een dag eerder een flinke stap had weten te maken en zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag flink aan wist te scherpen. De Nederlander sloot de dag dan ook af met de tweede rondetijd van de dag achter zijn naam.

Rea, die het tijdens deze tweede dag vroegtijdig voor gezien hield, noteerde vrijdag de derde rondetijd voor Leon Haslam en Scott Redding.

Rondetijden vrijdag:
1. Alex Lowes, Kawasaki, 1’49,807
2. Michael van der Mark, Yamaha, 1’50,093
3. Jonathan Rea, Kawasaki, 1’50,196
4. Leon Haslam, Honda, 1’50,249
5. Scott Redding, Ducati, 1’50,335
6. Chaz Davies, Ducati, 1’50,509
7. Toprak Razgatlioglu, Yamaha, 1’50,873
8. Roman Ramos, Kawasaki, 1’51,510
9. Maximilian Scheib, Kawasaki, 1’51,672
10. Sylvain Barrier, Ducati, 1’52,584

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App