WorldSBK: Van der Mark vol vertrouwen naar Donington

144
mark
Michael van der Mark | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Michael van der Mark kijkt uit naar de zevende ronde van het 2016 World Superbike kampioenschap dat komend  weekend verreden wordt op het circuit van Donington Park in Engeland.

Na een uitstapje naar het Sepang International Circuit in Maleisië is het World Superbike kampioenschap komend weekend weer actief op Europese bodem. Plaats van handeling is het Donington Park circuit in Engeland, het circuit waar Michael van der Mark goede herinneringen aan heeft uit het seizoen 2014, het seizoen waarin de coureur uit Rotterdam er wist te zegevieren op weg naar zijn World Supersport titel.

Ondanks dat de Nederlander zeker niet tevreden was met zijn behaalde resultaten in Sepang is hij vastberaden om in Donington Park twee goede resultaten te scoren en het maximale uit zijn Honda CBR1000RR Fireblade te halen.

Michael van der Mark, Honda WorldSBK Team:

“Na afloop van de voorgaande ronde in Sepang was ik vanzelfsprekend niet tevreden met onze resultaten, helemaal omdat ik weet hoe competitief we kunnen zijn. Het plan is dan ook om ervoor te zorgen dat we terug op hetzelfde niveau komen als tijdens de eerste twee wedstrijdweekenden van het seizoen en opnieuw het beste uit mijn Fireblade te halen. Ik geniet echt van het rijden op Donington Park en heb er goede herinneringen aan uit het seizoen 2014; het is een zeer technisch circuit waar alles in zit. Het is een heel ander circuit in vergelijking met Sepang, maar ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en hoop op een paar goede uitslagen voor het Britse publiek.”