Anthony West zal vanaf komend weekend in Portimâo terugkeren als coureur in het World Superbike kampioenschap. De Australiër zal de rest van het seizoen de plaats innemen van de geblesseerde Randy Krummenacher bij Puccetti Racing Kawasaki.

Zes wedstrijden stond Anthony West dit seizoen aan de start in de World Supersport klasse met zijn eigen EAB West Racing Team en greep hij elke kans aan om maar ergens anders in de wereld aan de start te kunnen verschijnen als broodrijder – Aziatisch kampioenschap, MotoAmerica en zelfs in het Russisch wegracekampioenschap.

De laatste vier wedstrijden van het seizoen zal de inmiddels 36-jarige Australiër echter actief zijn in de World Superbike klasse als vervanger van de geblesseerde Randy Krummenacher.

Krummenacher liep bij een crash op de Lausitzring een gebroken hand op en onderzoek in Zwitserland wees onlangs uit dat er sprake was van een gecompliceerde breuk en dat het herstel minimaal twee maanden in beslag zou nemen. Krummenacher besloot hierop dat hij dit seizoen niet meer in actie gaat komen en er vroegtijdig een einde komt aan een zeer teleurstellend verlopen seizoen en zijn samenwerking met Puccetti Racing Kawasaki. Teambaas Manuel Puccetti besloot daarop contact op te nemen met West en hem voor de laatste vier wedstrijden te contracteren.

Anthony West:  “Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg om terug te komen in de World Superbike-klasse met een Kawasaki machine en een sterk team als Puccetti. Ik wil mijn team EAB West Racing bedanken voor hun begrip en deze kans aan mij overlaten. Bakel Ferry en Peiro hebben er zo hard aan gewerkt om mij dit jaar in de WorldSSP-klasse te houden. Het is dankzij hun inspanningen dat ik dit seizoen heb kunnen rijden in deze klasse en nu deze kans aangeboden krijg om terug te keren in de World Superbike klasse. Ik kijk er naar uit om de laatste vier wedstrijden van het seizoen uit te komen met een nieuwe motor en een nieuw team. Ik kan dan ook niet wachten om naar Portugal te gaan en voor het eerst mijn nieuwe machine te zien en de mensen van het Puccetti-team te ontmoeten.”

 

Handige links Prosecco DOC Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag