Guarnoni keert in Qatar terug in WorldSBK klasse

289
guarnoni
Jeremy Guarnoni | foto© Kawasaki Racing

Jeremy Guarnoni zal tijdens de laatste WorldSBK ronde van het seizoen in Qatar actief zijn in de World Superbike klasse. De Franse STK1000 coureur zal de plaats innemen van Riccardo Russo binnen het Pedercini Racing SC-Project.

Jeremy Guarnoni kwam dit seizoen uit voor het Pedercini Racing SC-Project in de STK1000 klasse van het World Superbike klasse. Met winst tijdens zijn thuiswedstrijd in Magny Cours en de zesde plaats in de eindstand van het kampioenschap kende de Fransman een goed seizoen.

Tijdens de finale ronde van het 2017 MOTUL FIM Superbike World Championship in Qatar moest Pedercini Racing SC-Project echter op zoek naar een coureur nadat er onlangs een eind kwam aan de samenwerking met Riccardo Russo.

Aangezien de STK1000 klasse afgelopen zondag in Jerez haar laatste wedstrijd van het seizoen reed besloot teambaas Lucio Pedercini Guarnoni voor de finale ronde van het seizoen in Qatar (alleen WorldSSP en WorldSBK categorie) binnen het team door te schuiven van de STK1000 naar de WorldSBK categorie.

De World Superbike klasse is niet geheel nieuw voor Guarnoni, in het seizoen 2014 kwam de Fransman uit in de klasse op een MRS Kawasaki. Ondanks dat hij dat seizoen als veertiende wist te eindigen in het kampioenschap werden er in dat seizoen geen punten gescoord op het Losail International Circuit.