Leandro Mercado heeft bij een trainingsongeval drie gebroken ribben en een klaplong opgelopen. De Argentijnse WorldSBK coureur zal door deze tegenslag het 2017 WorldSBK openingsweekend op het circuit van Phillip Island aan zich voorbij moeten laten gaan.

Iodaracing heeft middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men niet af zal reizen naar Australië om deel te nemen aan de laatste officiële WorldSBK wintertest en de openingsronde van het 2017 World Superbike kampioenschap. De reden van het niet afreizen is het gevolg van een trainingsongeval van de enige rijder binnen het team, Leandro Mercado. De Argentijn brak onlangs bij een trainingsongeval op een motorcross circuit drie ribben en liep daarbij ook nog eens een klaplong op.

De verwondingen van Mercado zijn gelukkig niet heel ernstig maar de artsen geven de Argentijn vanwege zijn klaplong geen toestemming om in het vliegtuig te stappen.

Iodaracing verwacht dat Mercado op tijd hersteld zal zijn om af te reizen en deel te nemen aan de tweede ronde van het World Superbike kampioenschap welke twee weken na Phillip Island van 10 t/m 12 maart wordt verreden in Thailand.