De Japanner Takumi Takahashi is de komende twee World Superbike weekenden in Portimâo en Jerez de nieuwe teamgenoot van Stefan Bradl binnen het Red Bull Honda World Superbike Team. Dit nieuws heeft het in Nieuwleusen gevestigde World Superbike team maandag officieel bevestigd.

De 27 jarige Takumi Takahashi, testrijder bij Honda Racing Corporation (HRC), heeft een ruime ervaring met de Honda CBR1000RRR Fireblade en heeft reeds drie keer de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd gewonnen op de Fireblade (2010,2013 en 2014).  De Japanner is daarnaast actief in de JSB1000-klasse van de MFJ All-Japan Road Race Championship Series (JRRR) waar hij uitkomt voor het M Honda team.

Dit seizoen wist Takahashi de eerste twee rondes van het All-Japan Superbike Championship te winnen op de gloednieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP2, en bezet hij momenteel de tweede plaats in het kampioenschap stand met slechts vijf punten achterstand op de leider.

Takahashi’s enorme ervaring moet Honda en het team helpen bij de verdere ontwikkeling van de WorldSBK uitvoering van de nieuwe CBR1000RR Fireblade SP2.

Takumi Takahashi: “Als coureur heb ik al veel races gereden in het wereldkampioenschap, maar ik voel me vereerd dat mijn prestaties en ervaring er toe geleid heb dat ik nu de kans krijg om uit te komen in het World Superbike kampioenschap. Ik zal alle ervaring die ik inmiddels heb opgedaan met het racen van de CBR1000RR Fireblade SP2 in het All-Japan kampioenschap gebruiken om zo goed mogelijk te scoren en bij te dragen aan de volgende stap voor het team. Ik zal mijn uiterste best doen, en ik hoop dat de World Superbike fans mijn komst zullen waarderen.”

Met de komst van Takahashi wordt Davide Giugliano – de Italiaan kwam tijdens de vorige ronde op de Laustzring uit voor het team – na een test en een wedstrijdweekend al weer bedankt voor zijn diensten.

De eerstvolgende World Superbike ronde op het Portimâo circuit wordt verreden in het weekend van 15 t/m 17 september.