Naast het MotoGP wereldkampioenschap zal ook het World Superbike kampioenschap vanaf het seizoen 2018 in Argentinië actief zijn. Dit nieuws heeft Dorna zondag tijdens de Argentijnse Grand Prix wereldkundig gemaakt.

De regering van de provincie San Juan in Argentinië, Dorna WSBK Organisatie en de OSD Group zijn verheugd om aan te kondigen dat er een driejarige overeenkomst getekend is om vanaf volgend jaar een WorldSBK ronde te gaan rijden op het momenteel in aanbouw zijnde Villicum circuit.

In de provincie San Juan, nabij de stad Albardón, wordt momenteel het Villicum circuit aangelegd. Afgelopen oktober is er begonnen met de bouw van het nieuwe circuit en zal van Argentinië het 26e land maken dat een WorldSBK ronde organiseert. Rijders en fans zullen gaan genieten van een 4.2 kilometer lang circuit bestaande uit 19 bochten – 11 linkse en 8 rechtse.

De verwachting is dat het World Superbike kampioenschap in 2018 voor het eerst actief zal zijn op het nieuwe circuit aangezien de regering van San Juan en de OSD Group hopen dat de baan aan het einde van dit jaar goedgekeurd zal worden door de FIM.

De regio San Juan heeft een voortreffelijke geschiedenis wat betreft motorracen en motorsport in het algemeen. De wereldberoemde Dakar Rally heeft de provincie in recente jaren al bezocht, en ook het El Zonda circuit host nog steeds race evenementen.

Het nieuwe circuit is gelegen aan de symbolische Route 40, een 5000 kilometer lange weg die uitstrekt van het noorden naar het zuiden van Argentinië, dwars door het adembenemende Andes gebergte. Route 40 is een toeristische attractie niet alleen voor motorsport fans, maar voor alle reizigers die de mooiste landschappen van het land willen ontdekken.
Meer info The El Villicum Circuit:  WorldSBK_San_Juan_Argentina_Round_El_Villicum_Circuit_ENG