Michael van der Mark begint over ruim een week aan zijn derde seizoen als World Superbike coureur. De grootste verandering voor de Nederlander ten opzichte van de twee voorgaande seizoenen is dat hij komend seizoen actief zal zijn op een Yamaha. In onderstaande video blikt de coureur uit Rotterdam kort vooruit op het komende seizoen.

Terwijl de MotoGP coureurs momenteel op het Phillip Island Grand Prix Circuit bezig zijn met een driedaagse test is een groot deel van het World Superbike veld momenteel onderweg naar het Australische circuit. Vanaf aanstaande maandag zullen de coureurs uit het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap het circuit over nemen voor een tweedaagse test om vervolgens vrijdag 24 februari op hetzelfde circuit te beginnen aan de eerste vrije trainingen van de openingsronde van het 2017 World Superbike kampioenschap.

Michael van der Mark zal voor het derde jaar op rij als enige Nederlandse vaste deelnemer van de partij zijn. In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren zal de coureur uit Rotterdam komend seizoen niet actief zijn op een Honda maar op een Yamaha YZF-R1 van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team.

Voor veel Nederlandse wegracefans is het natuurlijk de grote vraag hoe Van der Mark het zal doen tijdens zijn debuut seizoen op de Yamaha. Vlak voor zijn vertrek naar Australië gingen we met de camera op bezoek bij Van der Mark en vroegen hem naar zijn verwachtingen voor 2017.

Bent u nog niet geabonneerd op het Racesport.nl You Tube kanaal? Schroom niet, meld u dan nu geheel gratis aan en mis de komende maanden niets van de nieuwe Racesport.nl activiteiten via dit kanaal: Racesport.nl You Tube