WSBK: Bayliss denkt na over toekomst op vier wielen

35

Tweevoudig WK Superbike kampioen Troy Bayliss liet eind vorig jaar weten aan zijn laatste seizoen in de motorsport te gaan beginnen en denkt nu alvast een beetje na over een toekomst op vier wielen.

Xerox Ducati rijder Troy Bayliss, goed voor 44 overwinningen en twee wereldtitels in het WK Superbike met daarnaast ook nog een MotoGP zege, is dus bezig aan zijn laatste seizoen in de tweewielige motorsport maar liet wel doorschemeren dat zijn racecarrière nog niet voorbij zal zijn.

"Ik denk dat ik nog niet klaar ben met racen, ik weet alleen dat ik genoeg heb van het racen in het WK Superbike," zei de 38 jarige Australiër. "Ik hou van touring cars … ik kijk liever naar touring car races dan naar welke andere race dan ook. Ze zitten dicht op elkaar en ze gaan er voor, net als bij de Superbikes."

"Ik zal op een of andere manier bij de motorsport betrokken blijven. Ik weet nog niet wat maar ik weet wel dat er niet veel gereisd zal moeten worden. Ik heb het gehad met vliegtuigen. Het reizen, de periode dat ik weg ben van mijn familie … ik heb er genoeg van. Nu ik dat gezegd heb, moet ik er wel bij zeggen dat ik voor Ducati zal blijven werken. Ik ga dan waarschijnlijk naar vier of vijf races per jaar. Het verschil is dat nu kan wanneer het ons beiden uitkomt."

De Australiër is niet de enige Superbike of Grand Prix coureur die het vierwielige leven opzoekt want eerder kozen onder andere voormalig Grand Prix coureur en wereldkampioen Wayne Gardner en drievoudig WK Superbike vicekampioen Aaron Slight voor een redelijk succesvolle carrière in het racen met touring cars. Ook voormalig GP wereldkampioenen Eddie Lawson en Wayne Rainey zijn actief op vier wielen maar dan in de Amerikaanse Superkarts.