Het lijkt er op dat Frankie Chili volgend jaar op KawasakiÕs zal rijden nadat het team waar hij op dit moment voor rijd, PSG-1 Corse, een overeenkomst heeft gesloten met Kawasaki Europe.

PSG-1 Corse, het team waar Frankie Chili voor rijd, en als de verhalen kloppen aandeelhouder van is, kamp dit jaar met wat problemen met hun machines. Chili voelt zich niet lekker op de Ducati 999 en besluit het blok van de 999 in het frame van een 998 te hangen, dit tot woede van Ducati die het team in feite soort van tegenwerken. Hierdoor begon het team te praten met rivaliserende fabrikanten met dit als resultaat.

PSG-1 Corse kwam met de volgende verklaring naar buiten; ÒKawasaki Motors Europe en het PSG-1 Corse Team hebben op 22 juli een belangrijke commerci‘le overeenkomst gesloten om volgend seizoen met twee rijders uit te gaan komen in het Superbike kampioenschap en ŽŽn rijder in het Europese Superstock kampioenschap.Ó In de verklaring werden geen namen van rijders genoemd.

ÒDit is het begin van het PSG-1 Kawasaki Corse Team die de ZX-10R zal gaan ontwikkelen in het Wereld- en Europees kampioenschap. Het PSG-1 Corse Team is trots op deze overeenkomst met Kawasaki Motors Europe en is er van overtuigd dat ze goede resultaten zullen behalen met een goed presterende motor die een groot potentieel heeft.Ó

De technici van het PSG-1 Corse team heeft de nieuwe machines volgende week al tot hun beschikking zodat ze al vertrouwd kunnen raken met de ZX-10R.

Er werd geen commentaar gegeven op de mate van steun die ze van Kawasaki kunnen verwachten maar men gaat er van uit dat er een ontwikkelings- en ondersteuningsprogramma zal worden gestart.

In het WK Superbike heeft de ZX-10R nog niet echt potten kunnen bakken, de beste ZX-10R is die van Mauro Sanchini en hij ligt op een twaalfde plaats in het klassement, zijn beste resultaten waren twee zesde plaatsen in Phillip Island en Oschersleben. In het Engelse Superbike gaat het al een stuk beter, Scott Smart heeft al twee overwinningen gepakt. In het Amerikaanse Superbike is Josh Hayes meestal in de buurt van fabrieksrijders te vinden en finisht regelmatig voor de fabrieks 999 van Eric Bostrom. Het zal in ieder geval goed zijn voor het 2005 seizoen van het WK Superbike.

RvdD