WSBK: Dubbel voor Checa op Miller Motorsports Park

52

Net als in 2008 wist Carlos Checa in Amerika naar een dubbelzege te rijden nadat hij vorig jaar in beide races aan de leiding liggend door technische problemen was uitgevallen. Achter de Spanjaard werd Leon Camier tweede voor zijn teamgenoot Max Biaggi.

In deze tweede race pakte Carlos Checa meteen de kopstart voor Eugene Laverty, Marco Melandri en Leon Camier. Bij de eerste doorkomst had Checa al een seconde voorsprong op de naar de tweede plaats gekomen Camier en die voorsprong zou alleen maar groter worden.<br /> <br /> Achter de Spanjaard zat Camier na de eerste paar bochten ook vast op de tweede plaats waarbij de Alitalia Aprilia rijder na een paar ronden afstand nam van Laverty. De Yamaha rijder kreeg het aan de stok met Max Biaggi die hem in de zesde ronde wist te passeren en zo de derde plaats over wist te nemen. Het tweetal bleef nog enkele ronden bij elkaar in de buurt rijden maar vanaf de 12e ronde wist de Italiaan zich los te rijden.<br /> <br /> Achter de rug van deze top vier was het in eerste instantie Melandri die op de vijfde plaats lag, de Italiaan kwam in ene enerverend gevecht tussen hemzelf Michel Fabrizio en Sylvain Guintoli terecht. Fabrizio kon hij uiteindelijk niet achter zich houden maar het lukte Guintoli niet om de Yamaha rijder te passeren. Fabrizio werd dan ook vijfde voor Melandri en Guintoli.

Voor de achtste plaats vochten geruime tijd vier man met elkaar. De volgorde was in het begin Johnny Rea voor Tom Sykes, Jakub Smrz en Ayrton Badovini maar dat zou in de loop van de race meerdere malen veranderen. Smrz werkte zich langs Sykes maar had daarna veel moeite om voorbij Rea te komen, toen dat in de 15e ronde definitief gelukt was wist de Tsjech een klein gaatje te slaan terwijl Rea, Sykes en Badovini de rest van de race voor de andere top tien posities bleven vechten. Na 21 ronden was het Badovini die negende werd voor Sykes en Rea.<br /> &nbsp; <br /> Joan Lascorz, Leon Haslam, Maxime Berger en Josh Waters maakten de top vijftien vol. Voor Troy Corser, Ruben Xaus en Noriyuki Haga was de race a snel voorbij. Eerst ging Corser in de middelste van de ÔattitudeÕ s-bochten onderuit waarna vervolgens ook Xaus in dezelfde bocht maar op een andere plek onderuit schoof, de Castrol Honda rijder zou zijn race nog hervatten en als 18e over de finish komen. Haga ging even later in dezelfde ronde onderuit met zijn Aprilia. James Toseland ging deze tweede race niet van start in verband met zijn handblessure.<br /> <br /> In het kampioenschap heeft Carlos Checa nu met 195 punten een voorsprong van 61 punten op Melandri, Biaggi staat 1 punt achter de Yamaha rijder terwijl Laverty daar weer 24 punten achter op de vierde plaats staat. Haslam is vijfde met 100 punten achterstand op Checa. <br /> <br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSuperbikes%2Fdubbel-voor-checa-op-miller-motorsports-park%2Ftabid%2F100%2FiNews_ID%2F26539%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>