WSBK: STK600: Petrucci lijkt af te stevenen op derde opeenvolgende pole

52

In Valencia en Assen wist Danilo Petrucci zich op pole te kwalificeren en het heeft er een beetje de schijn van dat de Italiaan ook in Monza vanaf pole zal mogen starten.

Zover is het natuurlijk nog niet want dit is pas de eerste vrije training maar Yamaha rijder Danilo Petrucci liet duidelijk blijken dat hij ook in zijn geboorteland vanaf pole wil vertrekken. De Trasimo rijder was het merendeel van de sessie de snelste man en had elke keer dat een rijder een snellere tijd wist te noteren een antwoord.

Na dertig minuten training had Petrucci een 1’54.500 achter zijn naam staan en daarmee was hij 0,159s sneller dan zijn landgenoot en teamgenoot Marco Bussolotti. Wildcard Ferruccio Lamborghini noteerde de derde tijd voor Eddi La Marra en wildcard Fabio Massei. De rest van de top tien bestaat uit Jeremy Guarnoni, Andrzej Chmielewski, wildcard en vorig jaar nog vaste deelnemer Guiliano Gregorini, Gino Rea en Vincent Lonbois.

Joey Litjes, die nog niet eerder op Monza had gereden, staat net buiten de top tien met een elfde plaats. De Yamaha rijder stond lange tijd binnen de top tien maar zakte in de eindfase wat terug.

Uitslag eerste vrije training