Yamaha onthulde dinsdag tijdens de MotoGP test op het Misano World Circuit een nieuwe uitlaat. Zowel Maverick Viñales, Valentino Rossi als ook Fabio Quartararo kwamen in actie met het nieuwe onderdeel, een onderdeel dat met name bedoeld is voor een betere topsnelheid.

De oplettende MotoGP kijker kon er dinsdag niet omheen, de nieuwe door Yamaha meegebrachte uitlaat. De opvallende en beduidende langere uitlaat was niet te missen tijdens de dinsdag verreden MotoGP test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Valentino Rossi was dinsdagochtend de eerste Yamaha coureur die met de nieuwe uitlaat naar buiten ging terwijl Maverick Viñales en Fabio Quartararo pas later op de dag in actie kwamen met het nieuwe door Yamaha meegebrachte onderdeel.

yamaha

De nieuwe door Yamaha meegebrachte uitlaat | foto© motogp.com

Monster Yamaha MotoGP teambaas Massimo Meregalli bevestigde dat de nieuwe uitlaat bedoeld is om te proberen iets meer topsnelheid te vinden, een punt waar de Yamaha in vergelijking met de Honda, Ducati en inmiddels ook de Suzuki’s iets tekortkomt.

Massimo Meregalli: “De uitlaat is voor meer driveablity en topsnelheid en we denken dat het zal helpen, met name over iets meer dan een week op Circuit de Barcelona – Catalunya, een circuit met het lange rechte stuk.”

Naast iets meer topsnelheid is de verwachting ook dat de uitlaat de hoeveelheid tegendruk in de motor zal verminderen, iets waardoor de temperatuur van de kleppen daalt – een probleem waar Yamaha al het hele seizoen mee te maken heeft en wat volgens insiders één van de oorzaken is geweest van de motorproblemen eerder dit seizoen.

De nieuwe uitlaat was niet het enige nieuwe onderdeel dat Yamaha meebracht naar de test, zo werden er tevens een aantal nieuwe chassis onderdelen waaronder een nieuwe swingarm en een nieuwe met de vinger te bedienen achterrem getest.

Niet alle nieuwe onderdelen brachten het gewenste resultaat, de nieuwe uitlaat daarentegen wel en het is dan ook de verwachting dat we komend weekend de Yamaha’s al in actie zien komen met de nu al tot ‘kachelpijp’ gebombardeerde nieuwe onderdeel.

Uitslagen MotoGP test Misano:
Sessie 1   |  Sessie 2   | Dagklassement Combi 1-2 

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App