Ryusei Yamanaka heeft op zaterdagmiddag de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De Japanner was in een chaotische race het sterkst voor Xavier Artigas en Can Öncü.

Het was Xavier Artigas die vanaf de tweede startplaats de beste start kende en als leider de eerste bocht in ging. De Spanjaard kon deze positie echter niet lang vasthouden want polesitter Ryusei Yamanaka passeerde hem alweer in het daaropvolgende rechte stuk door middel van een slipstream.

Er ontstond al gauw een kopgroep met Filip Salac, Artigas, Yamanaka, Adrian Carrasco, Deniz Öncü en Gerry Salim. Enkele tienden daarachter vormde zich de tweede grote groep met net als in de kopgroep inhaalacties op ieder recht stuk en bij het aanremmen voor de daaropvolgende bochten.

De kopgroep zou groeien naar negen coureurs en het gevecht werd zeer intens. Geen seconde rust en inhaalacties bij iedere mogelijkheid waren de orde van de dag voor de jonge Red Bull MotoGP rookies.

In de slotronde was het Yamanaka die zijn race het slimst wist te rijden en zichzelf goed kon positioneren. Op het derde rechte stuk ging de Japanner met een slipstream voorbij aan Can Öncü en zette vervolgens alles op alles en wist een minimaal gaatje te slaan. Dit bleek genoeg want niemand kwam in zijn slipstream waardoor hij als winnaar over de streep kwam voor Xavier Artigas en Can Öncü. Daarachter waren het Deniz Öncü, Salac, Tatay, Salim, Paavilainen, Kelly en Van Eerde in de top tien. Belgische coureurs Sasha de Vits en Barry Baltus kwamen als vijftiende en zestiende over de finishlijn.

De tweede Red Bull Rookies MotoGP Rookies Cup race gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl