Zware crash Moto2 debutant Jorge Martin tijdens Jerez Test

229
jorge-martin
Jorge Martin - Jerez Test | foto© Nico Schneider

Het Moto2 debuut van Jorge Martin is vrijdag in Jerez uitgelopen op een flinke teleurstelling. De regerend Moto3 wereldkampioen, en nu voor het Red Bull KTM Ajo Team rijdende Spanjaard, kwam in derde sessie van de Jerez Test hard ten val met als gevolg diverse botbreuken in zijn linkerarm en rechtervoet.

De coureurs uit de Moto2 en nieuwe MotoE klasse zijn op het circuit van Jerez neergestreken voor hun eerste officiële driedaagse test ter voorbereiding op het komende seizoen. Een groot aantal coureurs maakten vrijdagochtend hun debuut voor een nieuw team of kwamen voor het eerst uit in een voor hun nieuwe klasse.

Onder de debutanten in de Moto2 klasse ook regerend Moto3 wereldkampioen Jorge Martin. De Spanjaard is komend seizoen de teamgenoot van de Zuid-Afrikaan Brad Binder binnen het Red Bull KTM Ajo Moto2 team.

Nadat de dag enigszins laat op gang kwam vanwege de nog natte ban kon er halverwege de dag onder goede omstandigheden getest worden. Voor Martin verliep dit echter niet zonder slag of stoot. De Spanjaard kwam namelijk in de derde van vier verreden sessies hard ten val in bocht twee van het Zuid Spaanse circuit.

Na de crash werd Martin in eerste instantie overgebracht naar het op het circuit gelegen medical centre. Hier bleek al snel dat er sprake was van diverse botbeuken waarna de circuitartsen besloten de kersverse Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur over te brengen naar het ziekenhuis in Jerez.

 

Inmiddels is bekend geworden dat Martin een gebroken linkerarm, drie gebroken vingers en diverse breuken in zijn rechtervoet heeft overgehouden aan de crash. De resterende twee dagen zullen we de Spanjaard niet meer in actie zien. Aangezien de eerstvolgende wintertest pas na de twee maanden durende winterstop verreden zal worden (20 februari 2019) is de verwachting dat Martin er tijdens deze test – opnieuw in Jerez – gewoon weer bij zal zijn.

Het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team heeft de Zwitser Iker Lecuona als vervanger opgeroepen voor de resterende twee testdagen in Jerez.

 

Handige links Moto2 en MotoE test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag