10-jarige motorracer Jayant Chote tweevoudig Nederlands Kampioen

26
jayant-chote
Tweevoudig Nederlands kampioen Jayant Chote

Mortorracer Jayant Chote uit De Meern reed in 2016 al in de kijkers door een sterk Internationaal veld te verslaan en het kampioenschap in de minibike Junior A klasse op zijn naam te schrijven als 8-jarige. Deze beginnersklasse geldt voor rijders in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Als 9-jarige had hij zijn race carrière al vervolg gegeven in de volgende topklasse (Junior B) voor rijders van 10 tot 13 jaar. Nu in seizoen 2018 en met nog 2 NK’s te gaan mag Jayant er met de grootste prijs vandoor gaan, aldus “NK Junior Moto Racing”, die verantwoordelijk is voor de organisatie.

De pocketbike, ook wel minibike, is de basis in de wegracesport. Het is een topsport onder leiding van KNMV Motorsport. Inmiddels heeft Jayant een bekende naam in de Nederlandse wegracesport opgebouwd, omdat hij naast het Nederlandse Kampioenschap ook uitkomt in het Italiaanse Kampioenschap. Minibiken in Italië op de bekende en technische racetracks wordt ook wel de ‘beste leerschool’ ter wereld genoemd. Minstens één weekend per maand rijdt hij met zijn papa naar Italië. Daar rijdt hij in het “DPS Racing Team”, die bekend staat als de beste motortuner. Vele bekende Italiaanse coureurtjes zijn bij dit team begonnen.

Motorsport is een dure sport en Jayant kan deze uitoefenen dankzij zijn sponsoren, zoals; Opel ZAM Zeist voor transport, LS2 Helmets NL en Casco Sportivo voor zijn motorpak, Veda IT, B-PES, JB Restyling en andere sponsoren voor financiële ondersteuning. Daarnaast wordt Jayant wekelijks zowel fysiek als mentaal begeleid door de trainers van Muay Thai Utrecht.

In het weekend van 18 en 19 augustus was op het TT Circuit Assen, het jaarlijkse evenement de Gamma Racing Days. Naast het grote circuit ligt het Assen TT Juniortrack waar de 6e race in het Nederlandse Kampioenschap in meerdere klassen werd verreden. Een groot evenement met races in de Molenaar NSF100 Cup, de Yamaha R125 Cup en de Minibikes. Alhoewel het raceseizoen nog loopt mag Jayant, sinds dit weekend met een hele mooie voorsprong in de punten, zichzelf al Nederlands Kampioen van de Junior B klasse noemen.

Voor deze uitzonderlijke prestatie vinden er verschillende huldigingen plaats.

Wordt vervolgd……….

 

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl