De 2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender is bekend. De talentencompetitie zal komend seizoen tijdens zeven Grand Prix weekenden actief zijn en in totaal twaalf wedstrijden tellen.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs kunnen hun vliegtickets en hotels gaan boeken, de organisatie heeft namelijk de kalender voor komend seizoen bekend gemaakt.

De Cup telt in 2019 zeven wedstrijdweekenden waarin in totaal twaalf races op het programma staan. Het seizoen wordt geopend in het eerste weekend van mei tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez de la Frontera om half september afgesloten te worden met twee races tijdens de Grand Prix op het Motorland Aragon circuit.

Tijdens vijf weekenden zullen er zowel op zaterdag als ook op zondag een race verreden worden, in Mugello en Misano daarentegen staat er alleen op zaterdag een wedstrijd op het programma. (dit in verband met de track invasie na afloop van de MotoGP race)

Nederlanders
Nadat we het afgelopen seizoen moesten doen zonder Nederlandse inbreng zal Zonta van den Goorbergh komend seizoen zijn debuut maken in de klasse. Zonta, de 12-jarige zoon van ex-Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh, wist onlangs in het tijdens het Red Bull Rookies Selection Event Spaanse Guadix als enige van de zes Nederlandse deelnemers een startplaats af te dwingen voor komend seizoen.

2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender

  • 04-05 mei                    Jerez de la Frontera
  • 01 juni                         Mugello*
  • 29-30 juni                    Assen
  • 06-07 juli                     Sachsenring
  • 08-09 augustus           Red Bull Ring
  • 14 september             Misano*
  • 21-22 september        Motorland Aragon

*alleen race op zaterdag

Voorafgaand aan het seizoen zullen de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs nog een gezamenlijke test afwerken, deze wordt van 2 t/m 5 april verreden op het circuit van Jerez.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App