2021 editie Gran Premio d’Italia Oakley definitief achter gesloten deuren

2016
mugello-2019
MotoGP race Gran Premio d'Italia Oakley 2019 | foto© motogp.com

De Gran Premio d’Italia Oakley, welke in het weekend van 28 t/m 30 mei op het programma staat in Mugello, zal definitief verreden worden zonder publiek op de tribunes. Dit nieuws heeft het Mugello circuit donderdagmiddag 13 mei middels een officieel schrijven bekend gemaakt.

De afgelopen weken was er enige hoop dat het Mugello circuit eind mei tijdens de 2021 editie van de Gran Premio d’Italia Oakley een beperkt aantal MotoGP fans zou mogen verwelkomen. Helaas blijkt dit niet haalbaar zo is sinds donderdagmiddag 13 mei te lezen op de website van het in Toscaanse heuvels gelegen circuit.







Statement Mugello circuit:

In overeenstemming met de autoriteiten belast met de veiligheid, kondigt het Mugello Circuit aan dat de Oakley Grand Prix van Italië, gepland van 28 tot 30 mei 2021, zal worden gehouden zonder de aanwezigheid van toeschouwers.
Op deze manier zal de op 22.04.2021 gepubliceerde en momenteel van kracht zijnde Decreto-Lei nr. 52 volledig worden nageleefd met betrekking tot de aanwezigheid van toeschouwers bij sportevenementen. Met de verlenging van de noodtoestand tot 31 juli, geregeld door de regering, is de bescherming van de volksgezondheid een prioriteit boven elke andere evaluatie.
Het evenement zal daarom achter gesloten deuren plaatsvinden, dit in overeenstemming met de strenge gezondheidsprotocollen die door Dorna en de FIM zijn vastgesteld.

 

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter